1553

Кметът провери ремонта на важен булевард, вижте новините

Докато текат строителните дейности в южното платно на бул. „Хаджи Димитър“, движението в северното ще бъде двупосочно. Това стана ясно след днешната инспекция на кмета Здравко Димитров на ремонтирания участък от булеварда, съобщиха от общината.

Заедно с него бяха районният кмет на „Южен“ Костадин Язов, шефът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов и представители на фирмата изпълнител на ремонта. Очаква се през следващата седмица да се направи организация и да се пусне двупосочното движение в северното платно.

„Така ще разтоварим трафика по „Пещерско шосе“, коментира кметът. По време на инспекцията беше решено още на конкретни места по бул. „Хаджи Димитър“ да се търсят варианти за разширяване на габарита, например завоят към ул. „Лерин“.

„Ще търсим начини едната лента на бул. „Копривщица“, след завоя на жп прелеза на „Пещерско шосе“, да излиза директно на бул. „Христо Ботев“ – след Коматевския възел. В този участък бул. „Копривщица“ е 3-лентов, движението по две от лентите ще се запази.

Третата ще свържем с бул. „Христо Ботев“, коментира директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов и допълни, че това ще стане с помощта на полицията, която да регулира трафика на прелеза.

Ремонтът на булеварда стартира в началото на септември, стойността му е 4,5 млн. лв., а очакванията са до края на годината да бъде завършен.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Къде

Къде

26.09.2022 | 23:42

Са паветата. Окрадохте ги

Отговори
2 0
Гено

Гено

25.09.2022 | 20:36

При девиз Крадене, Крадене, ква работа очаквате????

Отговори
10 1
Лерин

Лерин

25.09.2022 | 19:44

Този Обратното на Острото ,да не се прави само на Американски Наблюдател!Защото само с гледане и с надзираване и даване на пари няма да стане иска се и работа!Ама ,как да ги накараш да работят като си част от този корупционен ,модел който е създаден само за да се усвояват пари а не да се върши работа!

Отговори
11 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?