71

Кметът повери на Савина Петкова транспорта

Костадин Димитров попълни екипа си от осем заместници

Савина Петкова поема градския транспорт и организация на движението в Пловдив, след като кметът Костадин Димитров я назначи от 1 март за осмия си заместник, както наскоро прогнозира "Марица". Досега тя беше общински съветник от "Браво, Пловдив" и на нейно място в местния парламент влиза д-р Любомир Паунов, хирург, който ще положи клетва на следващата сесия. 

Новият зам.-кмет е юрист с дългогодишен опит. Петкова е работила в Общината още в мандата на д-р Иван Чомаков от 2000 г.,  а по времето на Славчо Атанасов беше шеф на правната дирекция. От 2015 до 2019 г. беше председател на Общинския съвет от Реформаторския блок, избрана на този пост с огромно мнозинство. В началото на предишния мандат кандидатства за омбудсман на Пловдив, като на конкурса беше класирана на челно място, но тъй като по закон за избора са необходими три четвърти от състава на местния парламент, не успя да събере достатъчно гласове. И досега общественият посредник е със статут на временно изпълняващ длъжността. 

Под контрола на Савина Петкова са две общински предприятия - "Организация и контрол на транспорта" и "Паркиране и репатриране", което е и с най-голяма печалба - над 9 млн. лева за миналата година. 

„Приоритетите в работата ми като заместник-кмет ще бъдат осигуряване на безопасен, екологичен и редовен градски транспорт за пловдивчани, подобряване на паркирането в града и регулиране на трафика и безопасността на движението“, увери Савина Петкова. Тя беше споделила, че юридическото <210> образование и опит са важни за ресора, и се надява тази година да заработи електронната система в градския транспорт, която ще осигури пълна прозрачност и яснота както за изпълнението на разписанията на автобусите, така и за пътникопотока, за да се започне работа по актуализацията на транспортната схема. 

"Браво, Пловдив" има и други ключови места в управлението като негласен партньор на ГЕРБ. В ОП "Паркиране и репатриране" по предложение на сдружението наскоро беше назначен нов директор Нъшан Деркалестаниан.  В район "Източен", чийто кмет Емил Русинов е от ГЕРБ, един от заместниците му е Николай Мадански от "Браво, Пловдив". 

Другият негласен партньор на ГЕРБ в Пловдив е местната коалиция „Съединени за Пловдив”, без да са подписали официално коалиционно споразумение. Съединистите също получиха  място в управлението, след като за зам.-кмет по социална политика, спорт и младежки дейности беше назначен Николай Бухалов. С новата структура обаче ресорът социална дейност е прехвърлен на зам.-кмета по финанси Женя Петкова.

С назначаването на Савина Петкова заместниците на Костадин Димитров станаха осем - само с един по-малко от неговия предшественик Здравко Димитров. Толкова бяха утвърдени от Общинския съвет и с новата структура.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
5 коментара
Пловдив

Пловдив

06.03.2024 | 08:39

Боже, боже Кмете ти добре ли си? Как не сложихте един кадърен човек на този пост, а само калинки!! След Вичо Кузов няма един кадърен, който да е оправил транспорта /Янакиев - икономист, Кръстев - икономист, Стоилов - юрист/ сега пак икономист. Толкова ли няма човек с транспортно образование в тоя град или в България!! Навсякъде транспортна е по-добре от Пловдив излагате се тотално!!!

Отговори
4 0
ГУЛЮ ГУЛЮ  САВИНА СЕ ОПУЛЮ

ГУЛЮ ГУЛЮ САВИНА СЕ ОПУЛЮ

05.03.2024 | 14:04

ТАЯ ДО ВЧЕРА БЕШЕ В ООБЩИНАТА КЪВ ГО КРЕПИ КАКВО СВЪРШИ....НИКАКЪВ ...МНДАТНОСТ САМО ДВА МАНДАТА В ОБЩИНАТА ПОЖИЗНЕНО...

Отговори
4 1
ГУЛЮ ГУЛЮ  САВИНА СЕ ОПУЛЮ

ГУЛЮ ГУЛЮ САВИНА СЕ ОПУЛЮ

05.03.2024 | 14:02

ПОРЕДНАТА МИСИРКА В ОБЩИНАТА.....АЗ ИСКАМ КМЕТА ДА СЕЗИРА ОРГАНИТЕ НА ВЛАСТА И ДА СЕ НАПРАВИ РЕВИЗИЯ НА СВРШЕНОТО И НАСЛЕДЕНОТО И ЧАК ТОГАВА ТАЯ МИСИРКА ДА " ОПРАВЯ " ТРАНСПОРТА ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ ,ЧЕ НЕЯ ЩЕ ОПРАВЯТ....

Отговори
6 1
гошка

гошка

05.03.2024 | 13:10

Ах ,на бати пилето;то к8акво разбира от транспорт??? Това да не е личният й джип и готови заплати,боже пази Пловдив,от такъв кметски екип,всички на ясла.

Отговори
12 1
Ами сега? КОЙ го заплашват да си купи глупостта?

Ами сега? КОЙ го заплашват да си купи глупостта?

05.03.2024 | 13:07

https://www.actualno.com/society/izcheznalata-pytna-karta-na-gerb-s-gazprom-se-pojavi-v-ebay-news_2172779.html

Отговори
1 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?