1553

Кметът оттегли точката за зала "Строител" от заседанието на ОС

Още преди да започне редовната сесия на Общинския съвет в Пловдив, кметът Здравко Димитров оттегли от дневния ред точка 6 от програмата на местните старейшини. Така придобиването на спортната зала "Строител" в район "Северен" се отлага за следващата сесия, каза градоначалникът. 

Припомняме, че предложението до ОС-Пловдив беше срещу 5 млн. лева без ДДС (или 6 млн. лева с данъка) местната администрация да откупи самата зала, въпреки че Общината е собственик на земята под нея. Старата сграда до Карловския надлез е собственост на фирма „Метални конструкции”. 

Независимият общински съветник Георги Величков поздрави кмета, че е оттеглил спорната точка и апелира собственика на залата да коригира сметките и цената. По думите му е странно Пловдив да плаща по над 2000 евро за квадрат за нещо, под което земята е собственост на общината. 

Така съдбата и бъдещето на зала "Строител" ще се решават в следващите седмици, а тепърва ще става ясно дали и цената ще претърпи промяна. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Гошко

Гошко

30.09.2022 | 10:18

Споко шматки.Не са се разбрали за кльопачката.Кой колко да налапа от баницата.Бившият кмет Атанасов им разкри схемата и кво от това.Мандата свършва.Кораба потъва и дай за последно да отмъкнем квото можем.Пирати ,майни.Пирати ни управляват.

Отговори
1 0
Шубето си е голям страх!

Шубето си е голям страх!

30.09.2022 | 10:09

Малий това да ти издърпат в последния момент 5мил.лв от устата си е тотал - щета за хуйдембините от ГРОБ! Този тъпору нгел май ще го линчуват за това!

Отговори
6 0
Георги

Георги

30.09.2022 | 10:00

Че я е оттеглил добре, ама хайде да помислим за реалностите. Пловдив вече има Колодрума, който е на загуба. Актив з 50 - 60 млн лв. Построена е спортна зала Дунав (не знам за колко млн лв). Ще строим басейн с олимпийски размери (20 млн лв по първоначални данни, а накрая ...?). Строим стадиони на Локото и Ботев (и там не знам колко млн лв). Ако се позамисля май ще има и още капитални вложения в спортна инфраструктура. Тя сама по себе си е необходима и полезна, но до момента никой в Общината не казва и не показва как тези всички активи ще се използват наистина като такива. За момента всички спортни имоти на общината са пасиви. Много би ми се искало някой да ми каже, когато започне изплащането на кредитите за спортните обекти и в същото време е необходима бюджетна издръжка на тези обекти, както ще се случи? Най - вероятно ще се оправдават с липса на средства за поддръжка и нормална експлоатация и след има няма 10 - 15 години същите тези обекти ще са за основен ремонт, а през това време ще трупат само пасиви (разбирай разходи).

Отговори
2 0
ха-ха

ха-ха

30.09.2022 | 09:59

Айде купете му риза на Геоги Величко, дето го прекръстихте :-) :-) :-)

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?