71

Кметът на „Южен” пришпори уличните ремонти: Работете бързо и качествено! СНИМКИ

Водата едва тече, не мога да пусна пералня, търпението ни се изчерпва, оплака се жена от Кючука на Атанас Кунчев

 

По-бързи и качествени ремонти  на ул. „Петър Стоев” и бул. „Александър Стамболийски” поиска от строителите днес кметът на район „Южен” Атанас Кунчев по време на двете  приемни, които направи на открито с граждани и представители на фирмите. 

И на двете улици се изпълнява проект за Южен обходен колектор на ВиК - Пловдив ЕООД по договор с консорциум, в който участват три софийски фирми. 

Ул. „Петър Стоев” е разкопана от началото на годината между „Стефан Стамболов” и „Михалаки Георгиев”, колекторът е прекаран, подменен е и водопровод, но пътната настилка не е възстановена. Неколцина работници и багер имаше сутринта само до кръстовището с ул. „Стефан Стамболов”. 

„Водата едва тече, не мога да пусна пералня, търпението ни се изчерпва. Престъпление е да се работи толкова бавно”, изплака мъката възрастна жена. Нейните съседи  са предупредили кмета на района, че през деня са на работа и той им е обещал, че ще дойде пак при тях на ул. „Петър Стоев” в събота. 

Техническият ръководител на обекта Савина Тодорова обясни, че чакат решение от Община Пловдив да затворят кръстовището с ул. „Михалаки Георгиев”, за да изградят канализационна шахта 4 на 4 метра и три водопроводни връзки. 

„Първо да видим, че на обекта усилено  се работи и след това ще говорим за затваряне на кръстовището”, реагира  Атанас Кунчев. И допълни: „ Ремонтът е много важен, кварталът има нужда от нова подземна инфраструктура, но ситуацията тук е много неприятна, защото хората с месеци нямат достъп до домовете си . В понеделник пак ще съм тук и искам дотогава да има напредък”.

Савина Тодорова увери, че имат готовност да осигурят екип и за 20 – 30 дни да завършат част от улицата. Кръстовището с ул. „Михалаки Георгиев” ще бъде затворено за един месец.  Тепърва обаче  ВиК и Общината трябва да решат дали да се възстанови паважът или улицата да се асфалтира. „Според мен е по-добре да има асфалт”, счита районният кмет. 

Гигантски обходен колектор на ул. „Петър Стоев” с диаметър между 1,6 и 2 метра  ще прекарват и догодина между бул. „Македония” и Коматевско шосе. Предстои затваряне и на кръстовището с ул. „Димитър Талев”.

Атанас Кунчев съобщи, че ще търсят вариант за транспортно обслужване на живеещите в  жк „Южен”  и бул. „Александър Стамболийски”, по който заради ремонта не минава нито един автобус.

Завършена е само една отсечка между ,ул. „Димитър Талев” и „Люсиен Шевалас”, а са разкопани още два участъка.

Районният кмет увери, че ще проверява и как върви работата на ул. „Модър” при подлеза с ул. „Царевец”.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
4.7/5 от 3 оценки
4.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Иван

Иван

16.11.2023 | 04:05

Защо ти парцал,не покажеш как се работи бързо и качествено,а акъл дето нямаш кат на мисия само плямпаш

Отговори
1 0
Чист популист!

Чист популист!

15.11.2023 | 15:02

Дайте да дадете! Това ли е призива? Работниците с нищо не могат да променят ситуацията на обекта! Ключът е в организацията, в методите на работа. Работниците са обикновени бачкачи и техен интерес е да провлачат колкото може повече време на обекта. С лозунги и призиви, мисля приключихме преди 33 години! Но всичко опира до управленски умения, които тепърва ще се усвояват /ако го оставят/. А видимо за сега те са дефицит!

Отговори
6 2
Чист лольо

Чист лольо

15.11.2023 | 15:18

Лольо, техническият ръководител на обекта не е ли част от организацията

Отговори
4 0
жител

жител

15.11.2023 | 13:27

Браво Наско! Само така!

Отговори
3 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?