Следвайте ни

Кметът на „Тракия“ разкри какви са щетите от пожара

viber icon

Огънят, лумнал в новата част на парк "Лаута", унищожи 60 млади  дръвчета, сред които са чинар, каталпа, черен бор, дървовидна ружа. Това съобщи кметът на "Тракия" Костадин Димитров, който по време на пожара, а и днес, е на мястото заедно с пожарникарите и работниците от "Градини и паркове".

Пламъците са  тръгнали наведнъж от четири места, което води до съмнение, че  някои умишлено са щракнали клечка. "Тепърва  се установява каква е причината за пожара, но е странно", коментира Димитров.

Според него обаче щетите не са толкова големи в резултат на бързата намеса на Пожарната. "Наесен, когато започне залесителният сезон, ще се засадят други фиданки", каза той.

Част от опожарения терен е частна собственост и беше обрасъл с високи бурени. Живеещите в съседните блокове го наричаха змиярник. "Изпращали сме предписания до собственика  да окоси имота",  отбеляза  Костадин Димитров.

Снимки от Атанас Кънев

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?