49

Кметът на „Северен“ откри новата учебна година в СУ „Пейо Яворов“

С красиво тържество бе даден стартът на новата учебна година в СУ „П.Кр.Яворов.“

„15-ти септември е важен и вълнуващ ден за всяко българско училище.Със сигурност той ще остави най-ярки спомени у първокласниците, които за първи път тръгват по един нов и интересен път-пътя на образованието.Скъпи ученици, пожелавам Ви новата учебна година да Ви донесе  успехи, реализиране на Вашите идеи, много училищни постижения и спортни победи! Уважаеми учители, приемете моите искрени пожелания за спорна и творческа нова учебна година, изпълнена с много поводи за гордост с Вашите възпитаници! Уважаеми родители, бъдете търпеливи, мъдри, разбиращи и вдъхновяващи.Нека децата усетят Вашата обич  и подкрепа в своите начинания! Честит първи учебен ден!“, каза в приветственото си слово кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който бе специален гост на празника.

„Безспорно денят е най-важен за тези, които за първи път прекрачват прага на училището и се отправят към класните стаи.И макар плахи и неуверени, изпълнени с трепетни очаквания и вълнения, ние ще запалим „пламъка“ на знанието, който ще ги държи будни и любознателни занапред.Денят е също със специално значение за дванадесетокласниците, за които тази година ще бъде последна в училище.На бъдещите абитуриенти пожелавам да се насладят максимално на всеки един учебен ден, защото той няма да се върне.Народната мъдрост гласи: „Каквото посеем, това ще пожънем”. За да имаме максимално добри резултати накрая, трябва учители, ученици и родители да бъдем партньори в образователния процес.Пожелавам здрава, успешна и благословена учебна година на всички! На добър час!“, заяви директорът на СУ „П. Кр. Яворов“ Пламен Стоилов.

С трепетно вълнение първолаците прекрачиха за първи път прага на училището. В СУ „П. Кр. Яворов“ тази година ще се обучават 838 ученици, които са разпределени в 35 паралелки от 1-ви до 12-ти клас.72 първокласници в 3  паралелки ще се подготвят в учебното заведение.

Сред официалните гости на събитието бе и заместник-кметът на Община Пловдив Георги Титюков.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
На добър час,деца!

На добър час,деца!

15.09.2022 | 20:31

Успешна и здрава учебна година,много късмет!

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?