4232

Кметът на Пловдив за сауната в автобусите: Това не може да продължава! Ако трябва, ще късаме договори!

Само в рамките на вчерашния ден са наложени 70 глоби за неработещи климатици

Това не може да продължава повече. Така кметът на Пловдив Костадин Димитров коментира проблемът с неработещите климатици в много от автобусите на градския транспорт, предаде репортер на "Марица". 

"Получих над 50 сигнала за липса на климатици. От три дни отговарям с това, което сме направили съвместно с ОП "Организация и контрол на транспорта". От 220 проверени автобуси, 70 са санкционирани само в рамките на вчерашния ден. Фирмите превозвачи постоянно биват санкционрани от нашите служители и трябва да влязат в ритъм, съответно да имат обезпечаване на договора, който са поели и да изпълняват ангажимента си всички автобуси да бъдат с налични и работещи охладителни системи", посочи градоначалникът. 

"Разбирам гражданите. На ръба сме да прекратим договора с някой от превозвачите. Положението е много тежко и правя всичко възможно, за да задоволим очакванията на гражданите. Това не може да продължава и ние няма да го допуснем", увери кметът Димитров.

Той посочи, че Общината е дала срок на превозвачите да влязат в норма и да се сложи край на сауните в градския транспорт. "Работят по гаражите, ремонтират се климатици. Дали сме срок да се оборудват автобусите, които нямат климатици. Този проблем трябва да се реши в най-кратък срок", коментира кметът и посочи, че глобите ще продължат. "Ако трябва, ще прекратяваме договори", отсече Димитров.  

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?