71

Кметът на Лвов до Здравко Димитров: Благодаря на пловдивчани за помощта

От името на жителите на град Лвов изрязвам искрената си благодарност за подкрепата и оказаната солидарност с украинския народ. Това се казва в благодарствено писмо от кмета на украинския град Андрий Садовий към кмета Здравко Димитров.

В текста се потвърждава получаването на помощта, която Пловдив изпрати в началото на месец април под формата на дезинфектанти, термодрехи, храни и консерви. Към дарението се присъедини и Българският червен кръст, който осигури одеяла.

30-те палета със стоки от първа необходимост и хигиенни материали вече са разпределени на нуждаещите се, става ясно от писмото.

„Вашата помощ е много важна за нашия град, защото Лвов се превърна в място за подслон и закрила за много хора, останали без дом. В града са ангажирани 440 културни, образователни и спортни институции и 85 религиозни организации, които да осигурят прилични условия за пребиваване на тези, които са напуснали собствените си домове.

Кметът Здравко Димитров припомни, че помощта беше събрана за по-малко от двайсет дни, което ясно показва, че пловдивчани са съпричастни към болката на украинския народ, и в частност на жителите на побратимения Лвов.

Около 2000 са вече украинските бежанци в града под тепетата, настанени в частни квартири, домове и в хотели. Украински граждани има и в общежитията на Техническия университет, УХТ, Дома за стари хора и в звено „Майка и бебе“. Голяма част от тях посещават и курсовете по български език в Младежкия център, които Община Пловдив организира.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Лъжи...

Лъжи...

21.04.2022 | 15:37

Не бързай...в Пловдив не ви искат... Лъжливо ви и чувството, че пловдивчани ви помагат ...не ви искат .... Отивате си....до крак обратно в Украйна..

Отговори
1 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?