49

Кметът на „Източен“ и директорът на пожарната наградиха амбициозни ученици 

Четири амбициозни момичета от СУ „Симон Боливар“ получиха почетни грамоти за личен принос и проявена висока социална отговорност. Те им бяха връчени по съвместна инициатива от кмета на район „Източен“ Иван Стоянов и директора на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков. 

Момичетата на възраст 13 и 14 години, представиха област Пловдив на националното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ във Велико Търново, в оспорвана надпревара между 28 отбора. Месец по-рано със завидни умения  пребориха връстниците си в регионалното съревнование и спечелиха първото място сред в областта, така получиха възможност да представят Пловдив на национално ниво. 

След връчването на грамотите Рая Борисова, Даниела Георгиева, Илиана Новачовка и Йорданка Терзиева разказаха за предизвикателствата и изпитанията, които е трябвало на преодолеят по време на състезанията. 

„Винаги давайте 100% от себе си в образование, в работата, в забавлението, в целия живот. Желая ви късмет във всяко едно начинание“, каза на девойките Иван Стоянов и ги поздрави за успехите им. 

Комисар Мангараков ги посъветва да бъдат себе и заяви, че доброволчеството е за хора с големи сърца и е важно да запазят това огънче през целия си житейски път.

 Ученичките бяха придружени от своята ръководителка Светлана Почева, която ги подкрепя и им помага за подготовката, раздавайки се от сърце за тях. 

Районният кмет обеща да се включи с осигуряване на екипи и подобряване на базата за тренировки в СУ „Симон Боливар“ през следващата година.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Добре, бе,

Добре, бе,

06.07.2022 | 19:46

защо ни го намирате непрекъснато това директор на пожарната. Синчето му беше хванато като шеф ОПГ разпространяваща наркотици. Естествено татето се задейства и синчето отърва панделата, ама тоя да връчва награди и да говори за морал на деца е нещо много изкривено.

Отговори
3 0
Калинка

Калинка

06.07.2022 | 19:39

Тоя Тотев пудел да не мисли че правейки медиини изяви, ще го има във филма следващия мандат. Ревизия на район Источен трябва, Здравко. Не ги покривай рай. кметовете че корупцията е огромна

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?