3906

Кметът Костадин Димитров присъства на откриването на четвъртия заключителен семинар „Социална свързаност и подкрепа“

Кметът Костадин Димитров бе гост на семинар „Социална свързаност и подкрепа“, чиято цел е да повиши информираността за социалните услуги, които предлага Българската Православна Църква. Проектът „Социална свързаност и подкрепа“ е финансиран от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика и се изпълнява от Сдружение „Света Богородица“.

„Община Пловдив е една от най-социалните в България със своите близо 70 услуги за деца, възрастни и хора със специални потребности. Като общинско ръководство непрекъснато работим не само за разширяването на услугите, но и за тяхното осъвременяване“, посочи кметът Костадин Димитров.

Заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров подчерта, че на територията на Пловдив има пълна палитра от социални услуги, а градът е един много добър пример, от който може да се черпи опит. „Радвам се, че кметът на община Пловдив продължава да поддържа всички тези услуги със своята ангажираност“, допълни зам.-министърът. 

Молебен по повод официалното откриване бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай. „В лицето на църквата имате партньор, който изпълнява по най-добрия възможен начин най-важните условия за извършването на такива социални дейности“, заяви митрополит Николай.

„Църквата ни дава вяра, любов, надежда и упование, които са изключително важни за социалната дейност. Вярвам, че църквата и държавата могат да постигнат изключително много за хората“, каза областният управител Илия Зюмбилев.

На събитието присъстваха още зам.-кметът по финанси, общинска икономика и социална политика Женя Петкова, кметът на Смолян Николай Мелемов, Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний, Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Яков, представители на държавни и общински институции и свещенослужители.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?