71

Кметът Костадин Димитров назначи първия си заместник

Кметът на Пловдив Костадин Димитров назначи първия си заместник.

Това е Пламен Панов  - заместник-кмет по култура, археология и туризъм. Пламен Панов поема ресора за втори мандат. 

Сред важните успехи по време на първия мандат в ресора на заместник - кмета Пламен Панов са  спечелването на титлата "Най-добра европейска дестинация“ за 2022 година в 13-то издание на престижната класация European Best Destinations, в която, градът ни зае първо място и в категориите „Най-добра културна дестинация в Европа“, „Най-романтични дестинации в Европа“, „Най-добри винени дестинации в Европа“, малко по-късно през същата година бе обявен и за „Най-добрата дестинация в България“. Сред важните приоритети  бе работата по проектирането на обекта „Античен форум на Филипопол - Изток и Юг“ -  археологическата зона, разположена между  Централна поща, хотел Тримонциум и бул. Цар Борис III, подготовката и финализирането на проекта за ремонт на емблематичната сграда на кино „Космос“. 

Сред по-важните успехи са още спечеленото безвъзмездно финансиране в размер на 781 550 лева по проекта „Културното наследство на Пловдив, представено в ревитализирани, реставрирани и реновирани места“, в който са включени 7 културни институции, проекта „Занаятчийско училище за деца в Старинен Пловдив“ в партньорство с РЗК, реставрацията на емблематични къщи в Стария град, сред които - Къща Павлити и къщата на Верен Стамболян и археологическите проучвания на Голямата могила в район Южен. Изключително важна част в работата бяха и надграждането и обогатяването на културния живот на Пловдив до непознати за български град мащаби след  избирането на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 година и реализацията на считания за най-богат и разнообразен в страната  Културен календар на града. 

Пламен Панов е бил началник на отдел „Европейски програми и проекти“ в Министерство на културата, а преди това е работил като главен експерт в същия отдел.

От 2016 до 2018 г. работи като главен експерт „Бизнес развитие и международно сътрудничество“ в отдел „Развитие и международно сътрудничество“ в Община Пловдив, където отговаря за подготовката, разработването и представянето на общинските проекти за финансиране по национални и оперативни програми, програми на Общността, на международни организации и финансовите институции.

Работата си в Община Пловдив стартира като младши експерт и анализатор в ОП „Европейски политики и сътрудничество“ до преструктурирането на общинското предприятие в отдел. Преминава през професионалната стълбица като става старши и главен експерт. Бил е част от презентационния екип, който представи кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата пред европейското жури и подпомогна класирането на града на финала на състезанието. 

Ръководител е на два проекта, важни за Община Пловдив: "Дигитално-културно историческо наследство на Община Пловдив", финансиран от ФМ на ЕИП 2009-2014 г. и "Подобряване на стратегическото планиране в Община Пловдив", финансиран по Оперативна програма "Административен капацитет" 2007-2013 г.

Пламен Панов притежава образователна степен магистър по европеистика, която защитава в престижния King’s College London. Бакалавър е по международни отношения с почести, валидиран от Уелски Университет, Уелс Американски Колеж в Солун. 

Говори перфектен английски и гръцки език.

Оцени новината

Оцени новината
4.7/5 от 3 оценки
4.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
12 коментара
Не се плаши

Не се плаши

11.11.2023 | 08:35

Не оставяй хората на баскетболиста и маминия, ще продължат хаоса, а ти само ще подписваш. Няма да имаш думата с тях. Не се плаши, сега е моментът, инак ще станеш по-зле и от баскетболиста. Накрая ти ще обереш омразата на Пловдив.

Отговори
5 0
Стрезов

Стрезов

10.11.2023 | 17:36

Чонов, Ставрев и другите милиционери, назначиха ли ги вече.

Отговори
6 0
Кметчее,

Кметчее,

10.11.2023 | 16:18

Пак няма вода в центъра. Сутринта също нямаше. Разкарай ги тия некадърни нещастници от в и к то, щото това не се търпи вече.

Отговори
7 0
Смени и в районите всички заместник кметове по строителството

Смени и в районите всички заместник кметове по строителството

10.11.2023 | 14:06

Назначи архитекти на тези позиции или ще продължиш старата политика за унищожаване на града.

Отговори
10 2
Етикети, залепени със силикон

Етикети, залепени със силикон

10.11.2023 | 15:03

Всички видяхме що чинат глав/дните архитекти: вместо да отказват разрешения за презастрояващо града строителство, те с лека ръка подписват такива. А още всички гаражи с лице към улицата се превръщат в офиси, магазини и салони за красота. Красота!!!

Отговори
15 0
Кей

Кей

10.11.2023 | 17:34

Те точно архитектите ни съсипаха града с това безумно и грозно презастрояване0.

Отговори
11 0
Прави сте

Прави сте

11.11.2023 | 08:37

То най-правилно кмет по строителството да е архитект. Да разбира за какво иде реч.

Отговори
4 0
Айгъров

Айгъров

10.11.2023 | 13:09

Колко ще са? Да не подобриш рекорда на Зи, защо не , балъците плащат и не мрънкат,

Отговори
19 1
Българин

Българин

10.11.2023 | 12:43

Всички предобили право на пенсия вънка от държавата система!

Отговори
19 4
Не си българин аз и про.дажник за доларчета

Не си българин аз и про.дажник за доларчета

10.11.2023 | 14:00

Про.дажник

Отговори
7 2
Иванов!

Иванов!

10.11.2023 | 12:41

Трябва незабавно да се спре порочната практика да се назначат наново преназначават хора които са придобили право на пенсия, независимо че още нямат годините след взимане на пенсия от държавата вънка от системата на държавни структури и агенциите, много правителства се бориха но не достатъчно за този казус дърти муцуни държавни служители да строят на хранилка са в тежест на държавните институции и на целият български народ всички знаем че полза и работа от тях не може да се очаква. Всички пенсии които искат да работят частния сектор ги очаква нали ревът че има недостиг на работници!!?

Отговори
20 3
Иванов искрено ти пожелавам да не доживееш до пенсия

Иванов искрено ти пожелавам да не доживееш до пенсия

10.11.2023 | 13:58

Продажна мръсна г.ад

Отговори
8 4

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?