2374
Следвайте ни

Кметът Иван Стоянов награди жителите, които  облагородяват междублоковите пространства в район „Източен“

viber icon

Жителите на район „Източен“ се отзоваха на призива на кмета г-н Иван Стоянов за отговорно отношение при ползването и опазването на междублоковите пространства, както и поддържане на тези  зони  в чист и приветлив вид.

 В тази връзка бе проведена и инициативата на районния кмет под надслов "Да не спираме да бъдем добрият пример”. Голяма част от междублоковите пространства в района се поддържат от граждани-доброволци. Районната администрация всяка година предоставят цветя, храсти и дървета на гражданите, които искат да облагородяват пространството около нашите домове.

Петима жители на района  бяха наградени за положените  усилия.  Електрически косачки,  храсторези и листосъбирачи са само част от градинската техника, която гражданите заявиха, че са необходими, за да се грижат за растителността в района, в който живеят. Всяко усилие и доброволен труд трябва да бъдат поощрявани, затова бе трудно да бъдат избрани най-добре поддържаните.

Стоянка  Пенчева  е на 76 години и сама поддържа, оформя и сади градинките  вече повече от  10 години. „Наскоро ми откраднаха инструментите, с които се грижех за градинката и сега съм изключително радостна, че получавам нови и по-хубави инструменти“, коментира тя.

През пролетта  Илия Андонов показа цъфналите 300 рози, които е посадил. Той се грижи още и за 22 вишни, повече от 20 чинара и 35 туи. „Поддръжката и работата са много, затова електрическата  косачка, която получих  като подарък,  ще ми е много от полза“. Друг награден жител  беше Нончо Ангелов, който поддържа създадената от него градина  засадена с кипариси, бор и ели.  

Отличени  с електрически храсторез и електрически листосъбирач  бяха  Антон Сокеров  и Николай Грудев, които  облагородяват не само своята междублокова градинка, но и тези, които са в съседство.Засадили са дървета като албиция, акация, рустифина.

 „Поддържането на междублоковите пространства  и подобряване  на средата, в която живеем, трябва да се превърне  в социална отговорност и  приоритет за всички нас. Всекидневната грижа и всяко индивидуално усилие  допринасят  за  приветливия  вид  не само на района ни, но и за цялостната  визия на града“ коментира кметът на район „Източен“ Иван Стоянов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?