Следвайте ни

Кметът и пътни спецове решават за мантинелите на Околовръстното утре

viber icon

Какво ще бъде направено, за да се коригират недостатъците и пътните дефицити, описани в одитния доклад на Института за пътна безопасност, ще станe ясно на среща в Пловдив утре. Тя ще започва в 11 часа в заседателната зала на Областна администрация Пловдив. Предмет на обсъждането ще бъде ремонтираният участък. на път II-86 (от км 7+000 до 14+100), съобщиха от Институт за пътна безопасност.

На срещата ще участват председателят на УС на АПИ Апостол Минчев, кметът на Пловдив Здравко Димитров, председателят на УС на Института за пътна безопасност д-р инж. Богдан Милчев, местните ръководители на Областно пътно управление-Пловдив и сектор "Пътна полиция гр. Пловдив, както и изпълнителният директор на строителната фирма "Европейски пътища" АД.

Както "Марица" писа ремонтът на околовръстното шосе на Пловдив е направен с много нарушения, а някои дейности не са извършени добре.

Това сочи резултатът от инспекция, извършена от сертифициран одитор по поръчка на Института за пътна безопасност. Сред констатациите са, че има 30 нерегламентирани входно-изходни пункта, недобър контрол на скоростта, както и други опасности, които застрашават живота и здравето на пътуващите по него.

Междувременно с подписка жители на Пловдив, Марково и съседните села поискаха премахването на мантинелите, които стеснявали пътя и го превръщали в "улей на смъртта". 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Мантинелли

Мантинелли

22.06.2021 | 19:00

И понеже пътят е в нулев профил(насип до 80 см),изобщо не са нужни мантинели,камо ли пък толкова високи!

Отговори
3 1
ПЪЛНА  .......РЕВИЗИЯ.............ОТ --------ДО...........

ПЪЛНА .......РЕВИЗИЯ.............ОТ --------ДО...........

22.06.2021 | 19:57

ИСКАШ ДА КАЖЕШ ,ЧЕ ПЪТЯ Е ..... ОГРОМЕН ....ПРОВАЛ... ААААА НЕ ,ЧЕ ПЪТЯ ЕЕЕЕ ,,,,, в,,,,,,,,,, НУЛЕЕЕЕВВВВ.....ПРОФИЛ.... ТОВА Е ИСТИНАТА .......

Отговори
0 0
Мантинелли

Мантинелли

22.06.2021 | 18:58

Дано някой от тях е прочел габаритите на второкласни пътища!По-точно ширина на банкети,защото в момента мантинелите са сложени все едно са върху пътно съоръжение с тротоари!За пари са сложени очевадно и бързо,но истината е друга!Пенчо бре,чети....!

Отговори
2 1
Пътища

Пътища

22.06.2021 | 17:25

Е най после че то голям проблем ако хвръкне някоя кола в нивите.

Отговори
0 0
И с какви пълномощия кметът зико ще е в други общини?

И с какви пълномощия кметът зико ще е в други общини?

22.06.2021 | 16:47

Да спрем повсеместната простотия с призив за извънредни местни избори!

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?