1553

Кметът Димитров: Ще се съобразя с всяко решение за Небет тепе

Ще се съобразя с всяко становище на Национален институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) и Министерство на културата за Небет тепе. Община Пловдив обаче не трябва да губи средства. Така коментира преди минути кметът Костадин Димитров казусът с поставената ограда около археологията на хълма. Изявлението Димитров направи пред журналисти по време на откриването на три обновени детски градини по проект за енергийна ефективност.

снимки Наташа Манева

Кметът на Пловдив все още чака финалните становище на институциите за оградата, тъй като по думите му има разнопосочни позиции до този момент.

„Това, което трябва да  се знае, че по никакъв начин не трябва да се да губят средства по проекта. 5 години е устойчивостта му, а в момента приоритет ни е да го приключим в срок. Имаме постоянна и много добра комуникация с Министерството на културата и НИНКН, като отново говорихме по темата с арх. Петър Петров и Амелия Гешева.  Видяхме се обширно и на широко, като говорихме, че пловдивчани  не трябва да се ощетяват по рамката на проекта”, каза кметът.

Той допълни, че до момента НИНКН имат няколко разнопосочни позиции.  Димитров обясни, че чака новото становище на института, което да каже в каква посока да се действа.

Попитан за личното му мнение - трябва ли да има ограда на Небет тепе, той обясни, че след разговор с хората, работещи на обекта, станало ясно, че няма друг начин да се предпази изграденото от вандализъм.

 

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
4.4/5 от 5 оценки
4.4/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
и с име и без име, все тая, съсипията е голяма

и с име и без име, все тая, съсипията е голяма

26.04.2024 | 23:01

То да беше само оградата. Идете и вижте какво се случва покрай водохранилището! Няма вече градинка с трева и дървета, а само един безкраен плочник - камъни, камъни и нищо друго. Затрупаха и задигнаха цялото място с над половин метър чакъл, много бетон и каменни плочи. От водохранилището се виждат на места едва половин ред камъни. Срамота!!! Издигнат е висок зид - 4-5 метра, с още по-висока грозна порта. Безумие! Тия архитекти толкова ли са прости, та не могат да си представят какво чертаят??? Някой от Паметници на културата гледал ли ги е въобще тези проекти???

Отговори
0 0
Пенка

Пенка

26.04.2024 | 16:45

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe==---- https://shorter.me/keto

Отговори
0 0
яница

яница

26.04.2024 | 14:57

кажи кой вдигна оградата от твоята партия? казвай!

Отговори
2 0
Коце

Коце

26.04.2024 | 12:54

тотьо ти намаза ските, сега ще се чудиш откъде ти дойде

Отговори
3 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?