46

Кметът Димитър Колев с идея за безопасни пътеки в "Западен"

Обезопасяване на пешеходните пътеки  в „Западен“ – това е една от основните задачи, които кметът на района Димитър Колев  поставя пред екипа си през новата 2023 г. 

„В районната администрация са получени множество сигнали на граждани, които  се оплакват, че по улиците се кара с висока скорост и се създава риск, особено за децата. Затова  решихме  да обърнем по-голямо внимание на пешеходните пътеки“, обясни за „Марица“ Димитър Колев. 

Един от вариантите е да се изградят повдигнати пътеки  /легнали полицаи/ по примера на  тези, които бяха направени на бул. „Свобода“ и на ул. „Парк Отдих и култура“. На бул „Свобода“ пътеката е осветена и обезопасена с пътни знаци и сигнализация със соларни панели. 

Вторият вариант е на павираните улици вместо боята, която бързо се изтрива, да се наредят пътни ивици. Те ще се виждат по –ясно, а освен това са трайни, разсъждава  районният кмет. Тази идея може да се реализира на западното платно на бул. „Копривщица“, където трафикът е силно натоварен. 

Третата задача, която тази година иска да изпълни районният кмет, е част от пешеходните пътеки да се оборудват с осветление, за да се виждат отдалече. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
има идеи поне

има идеи поне

22.01.2023 | 20:10

другите кметове и това нямат. Реални неща предлага кмета.

Отговори
3 4
Презастрояване

Презастрояване

22.01.2023 | 20:08

А детската площадка на ул."Димитър Страшимиров"10 кога ще се възстанови?!?

Отговори
5 2
Никаква не я вършиш

Никаква не я вършиш

22.01.2023 | 15:31

По Солунска е пълен мрак по пешеходните пътеки, които са и изтрити. Тротоарите са с изронени плочки, сухите дървета не се премахват изобщо. За пръстта и калта след аварии на ВиК по Солунска си седи от повече от половин година. Не се чисти и нищо не се поддържа, ама заплата взимаш всеки месец, нали?

Отговори
6 2
Вяра

Вяра

22.01.2023 | 15:10

Кмете с пр.дня бия искаш да направиш, гледай глобално но явно нямаше визия, първо запълни дупките кратери после мисли за боята. До октомври си, чао, няма да ни липсваш

Отговори
6 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?