Следвайте ни

Кмет затяга онлайн дисциплината в Столипиново заради епидемията

viber icon

Лекуващият се от коронавирус кмет на пловдивския район "Източен" Иван Стоянов се зае онлайн да затегне дисциплината в квартал "Столипиново" заради размаха на епидемията.

Местният управник се включи дистанционно от болничната стая в свиканата от него спешна среща с представители на всички общности  в ромската махала.

"Съвместно с началника на Шесто Районно управление на полицията главен инспектор Николай Кирков и заместник-кмета Ерол Садъков бяха разяснени и обсъдени всички мерки и забрани за ограничаване разпространението на коронавирус, като  забрана за събиране на много хора в закрити и открити пространства по време на празници, сватби или погребения", съобщиха от "Източен".

На жителите на "Столипиново" е припомнено да носят предпазни маски при провеждане на мероприятия на открито , както и да спазват дистанция от минимум два метра. Възобновява се дезинфекцията от доброволци пред всички търговски обекти в квартала. Апелира се всички карантинирани лица да спазват строго карантината си за да предпазят своите близки и познати.

Стоянов обясни сериозността на ситуацията и призова за абсолютна безкомпромисност към спазването на всички противоепидемични мерки.

Работна група от служителите на районната администрация и Шесто РУ ще обикалят из района, за да следят спазват ли се всички разпоредби. А здравните медиатори към район „Източен“ се ангажират непрекъснато да информират и  разясняват  на жителите противоепидемичните мерки, както и симптоматиката на заболяването и последващите действия при евентуално заразяване.

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?