Следвайте ни

Кмет и директор залесяват в район "Източен"

viber icon

Тридесет пет дървета са посадени днес в парка на ул. „Богомил“ в "Източен", изграден преди няколко години с европейски средства.   Старт на есенната залесителната кампания в „Източен“ дадоха  кметът на района Иван Стоянов и директорът на ОП „Градини и паркове“ Веселин Козарев.

Двамата още сутринта подхванаха лопати и засадиха 6-годишни рустифини, няколко вида бор, аризонски кипариси,  магнолии, чинари и кедри. В акцията се включиха зам.-кметовете АтанасКунчев и Ерол Садъков, служители на отдел „Екология“ и общинското предприятие, както и граждани от квартала.

Над 8000 стръка червен и бял белис, по-популярен като парички, напролет ще разкрасят цветните лехи на парка, а в една от тях са засадени около 30 рози, увери Веселин Козарев.  Много храсти от видовете лагерстремия, спирея, хвойна,вайгела и други също допринасят за красивия екстериор. Всички растения са собствено производство на „Градини и паркове“.


Нов парк с площ 3 дка ще се проектира от източната страна на стадион "Ботев"  между ул. "Месемврия" и "Варшава", каза Иван Стоянов.

За парк "Каменица" се подготвя реконструкция, която ще включва изграждане на поливна система, шумоизолираща стена, може би от габиони, която да се покрие с жив зелен плет,, сух фонтан, терасовидни зелени площи, между които да се слагат столчета за културни прояви, видеонаблюдение и допълнително озеленяване, обясни Стоянов. 

Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?