49

Кмет до кмета пълнят банките в местния парламент на Пловдив

Бивши топуправници са се наредили рамо до рамо в новия градски парламент на Пловдив. Плеядата на екскметовете води Славчо Атанасов от „Съединени за Пловдив”, управлявал града от 2007 до 2011 г., а преди това - и район „Тракия”, бил е и народен представител.

В същата  група се озова и бившият зам.-кмет по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков, навъртял най-дълъг стаж в администрацията, предимно по горните етажи на властта. Зад гърба си има над 20 години в район „Централен", а след това и в Голяма община, включително като вице на екскметовете Славчо Атанасов, Иван Тотев и Здравко Димитров. 

От миналия мандат в редиците на старейшините от ГЕРБ се подвизава бившият зам.-кмет по транспорт Златин Велев от времето на Иван Тотев. Същата група крепи и бившия  районен кмет на „Западен” Димитър Колев. На същата позиция той беше от 2011 г. до средата на 2013 г., когато с решение на местния парламент го изпратиха на мястото на освободената кметица на района Десислава Желязкова. Колев спечели още два мандата в района, но на последните местни избори през 2023-та нямаше късмет партията да го издигне. Но затова пък в съветническата листа беше нареден на едно от челните места, които обикновено попълват ръководните длъжности в администрацията. Той обаче поне до този момент не е поканен в екипа на Костадин Димитров.

От партийната номенклатура на ГЕРБ е и преподавателят в Аграрния университет доц. Стефан Шилев, който наскоро защити професорска титла. Звездата му изгря на небосклона на публичните служби, когато Иван Тотев стана кмет. През 2012 г. икономистът беше назначен за шеф на Дирекция „Екология” в Общината, а две години по-късно се изстреля на директорския пост в РИОСВ , където се задържа чак до 2020 г. Бил е и депутат в два парламента.

Бившият кмет на район „Южен” Борислав Инчев (2015-2019), който преди няколко години ръководеше градската структура на ВМРО, днес участва в управлението на Пловдив от банката на съветник от „Браво, Пловдив”. На последните избори се пробва за кмет на същия район, не без успех. Борислав Инчев е работил и като главен секретар на Община Пловдив в мандата на Славчо Атанасов. „Браво, Пловдив” вкара в местния парламент и бившия зам.-кмет на район „Източен” Ерол Садъков, завеждал малцинствата в предходния мандат.

От бившия ешелон на властта е и Савина Петкова от „Браво, Пловдив”, с която кметът Костадин Димитров е водил разговори да поеме поста на зам.-кмет по транспорт. В мандата на Славчо Атанасов Петкова беше начело на Дирекция „Правна” в Общината, преди това е работила като юрист и при д-р Иван Чомаков.

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
7 коментара
Цара Цово

Цара Цово

27.02.2024 | 19:01

Слафчу се маргинализира тотално с това участие като съветник!Да си кмет,депутат…и сега да станеш съветник значи си паднал много ниско!Така е защото падаш на най/ниското ниво на този смешен общински съвет,чийто ниво е брутално ниско!

Отговори
3 1
koss

koss

27.02.2024 | 17:04

Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук:-~~-- https://use.my/medinfo

Отговори
0 2
Кольовица

Кольовица

27.02.2024 | 13:52

Ч,п за зеле не стават

Отговори
4 0
Тюти Фрути

Тюти Фрути

27.02.2024 | 13:49

Най-големите измамници, водени от Тютюка са в тоя общински съвет. По-голям плазмодий от него обаче няма. Легна на Славчо, после го предаде, после легна на Тотката, предаде и него, после и на спортиста. Сега лежи по корем пред Димитров. Всеки ден е в общината от сутрин до вечер. Идва към 8,15 преди всички и си тръгва последен. Завзел е кабинета на Николай Бухалов. Всички в общината се чудим какво прави тук и защо кмета не го изгони

Отговори
12 0
Пловдивчанин

Пловдивчанин

27.02.2024 | 13:13

Как ще си 20 години на общинска хранилка, бе. Титюков, б*клук нещастен. Не се наяде, не се накраде. И сега пак нареден да взима още и още. Тоя ако не е общински съветник, ще умре от глад. В частна фирма не може да вирее. Човек без нито 1 ден нормален трудов стаж

Отговори
12 0
Браво

Браво

27.02.2024 | 12:56

Да живее герб, още 15г. упадък.

Отговори
5 1
СЛАДКА,ДОХОДНА И НЕАНГАЖИРАЩА РАБОТА

СЛАДКА,ДОХОДНА И НЕАНГАЖИРАЩА РАБОТА

27.02.2024 | 12:25

най-важното -не подлежаща на контрол/визирам Титюков /,нищо ,че градът ни прилича на кочина-мръсен,презастроен,без нормален транспорт,без паркове /най-големия е в коритото на река Марица/,липсват достатъчно детски градини,тромава администрация...и още...и още...

Отговори
15 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?