Следвайте ни

Ключът към мистерията на Романови е в Габарево

Последният руски император Николай Втори скрил две от децата си в селото край Павел баня, за да опази наследници Чужди тайни служби обърнали плана му срещу него и Русия, твърди в новото си проучване бившият карловски следовател Благой Емануилов

viber icon

Бившият карловски следовател Благой Емануилов издаде втора книга за разстрела на последното руско императорско семейство Романови и мистерията около две от децата на императора - Алексей и Анастасия. Както в първата си - “Тайната на Николай Втори”, така и в тази - “Император Николай Втори и конспирацията на ХХ век”, авторът поддържа версията, че под напора на политическите събития в Русия през 1917 година руският император решава да скрие сина си Алексей като наследник на трона, като с него изпраща и най-малката от дъщерите си - Анастасия. На тяхно място в двореца императорът е поставил двойници. А истинските царски деца в крайна сметка попадат в България и прекарват живота си в казанлъшкото село Габарево, където са погребани. Те живеят под имената Георгий Павлович Жудин и Елеонора Албертова Крюгер.

Мисля, че вече има достатъчно доказателства, че в Габарево са живели и са погребани две от децата на руския император Николай Втори. Но това разследване ме отведе доста навътре в задкулисните игри в императорския двор и около него. Прочетох хиляди страници, посветени на тази тема, проследих десетки версии и създадох нова, която според мен хвърля светлина върху една от най-големите политически загадки на 20-и век, твърди Благой Емануилов. В нейната основа стои самият Николай Втори, от една страна, и тайните служби на великите държави, от друга. За мене основният въпрос е защо заедно с царското семейство са убити още 18 души,между които и князе, и слуги, дори и 10-годишно дете? Какъв е бил критерият, по който са били избирани хората, които са разстреляни, коментира Благой Емануилов. Според него, който е бил посветен в укриването на Алексей и Анастасия и поставянето на техни двойници в двореца, е бил ликвидиран. Оттук насетне той създава една нова версия за събитията от 1917-та и следващите години. Като човек, чието професионално поприще е разследването, бившият карловски следовател нищи известните факти и реди сложен, но логичен пъзел, ключът за който се намира в Габарево.

На 16/17 юли 1918 година в една от приземните стаи на Ипатиевия дом в Екатеринбург в Русия се произвежда стрелба. Съседите чуват изстрелите, но какво е станало, не се знае. След месеци следователят Соколов при оглед на стаята открива пробойни от куршуми по дъсчената облицовка на стените и засъхнала кръв в процепите на дъските на пода. Кои са убитите? Колко са на брой? Документите дават част от отговорите. Така започва своя разказ Благой Емануилов и продължава. Още в деня на разстрела, 17 юли, от Екатеринбург за Москва заминават две телеграми. Първата е адресирана до: “Москва. Председателя на Совнаркома Ленин”. В най-съкратен вид съдържанието на телеграмата е следното: Поради това, че е заловено писмо на група бели офицери, подписано с “Офицер”, от което се разкрива наличието на заговор, целящ отвличането на бившия цар и семейството му, по постановление на Президиума на Областния съвет през нощта на 16 юли е разстрелян Николай Романов. Семейството е евакуирано на сигурно място...” Телеграмата е подписана от председателя на областния съвет Белобородов.
Втората е с адрес “Москва. Кремъл. До секретаря на Совнаркома Горбунов”. Разшифрована, тя гласи: “Кажете на Свердлов, че цялото семейство е сполетяно от същата участ, каквато сполетя главата на семейството.

Официално семейството ще загине по време на евакуация.”
Авторът е същият - Белобородов. Но ден след разстрела се появява още една телеграма. Тя е адресирана до всички съвети в Русия и е заповед за издирване на изчезнала Романова. Подписът е: “Ленин”. Има още един документ, който е доказателство за разстрела, оставен от Юровски през 1920 г. Но има още убийства. Така всички загинали в района Екатеринбург са ликвидирани без обвинения срещу тях. Единствено Николай Втори е обвинен за причиняване на нещастия на руския народ. Няма автор, който да дава отговор на въпроса, каква е причината за ликвидиране на толкова много хора, твърди следователят Благой Емануилов и се заема да изтъкне други обстоятелства, които може би са били пренебрегвани досега. Той разплита сложна конспиративна мрежа. В нея роля има и близкият до императорското семейство Распутин, който според Благой Емануилов се е поставил в услуга на германските тайни служби, на които предал плана на Върховното командване на руската армия за масирано настъпление, което е трябвало да доведе до пълна победа над германската армия през лятото на 1916 година. То не се осъществява и в основата на проваления план стои Распутин. В резултат на това негодуванието на князете към императора нараства силно и те обсъждат да го заменят с брат му Михаил. Информиран за това, Николай Втори решил да спаси единствения законен престолонаследник - сина си Алексей, като го скрие. Но с него решава да изпрати и дъщеря си Анастасия. Цар Николай Втори е взел мерки за гарантиране на безопасността на децата му. Той поставил на тяхно място в двореца двойници. За двойник на престолонаследника бил избран Леонид Седнев, а за двойничка на Анастасия -  Франциска Шанковска, известна по-късно с името Анна Андерсън. Укриването на царевича Алексей и на княгиня Анастасия обаче не останало в тайна от болшевиките и от Германия. Последва избиването на 23-ма души, между които князе и слуги, дори 10-годишно дете. Но
за да се запази тайната за скриването на царските деца, се прилага друг ход - с изключително старание се укриват труповете на избитите. Причината е да се потули броят на избитите от царското семейство - те не са 11, както е оповестено в официално съобщение, а девет - без две от скритите царски деца. В книгата си “Николай Втори и конспирацията на ХХ век” Благой Емануилов представя и своя версия на последвалите събития с разпознаването на двойниците, интересите на Германия, ролята на болшевиките и на Ленин в цялата конспирация.
Кървавото събитие  не е дело на Русия, а на външни врагове, твърди Емануилов. А ликвидирането на царя не е вследствие на причинени нещастия на руския народ, каквато е официалната версия, а за да се отслаби мощта на Русия. Макар преките изпълнители на разстрела да са съветските чекисти, то името на техния шеф Дзержински не се появява никъде. Следователно цялата операция се ръководи от тайна служба извън пределите на Русия, смята Благой Емануилов. В същото време се предполага, че Николай Втори има огромни авоари в банки в Париж, Лондон и Ню Йорк. Ако тези богатства се върнат в Русия чрез законен наследник, те ще подпомогнат нейния подем. Това не трябва да се случва, а богатствата биха могли да минат в други ръце чрез двойник на единствения наследник - Анастасия. Така от решението на императора да скрие децата си, за да ги опази чрез вкарването в играта на двойници, се възползват чужди сили.
Важното е обаче, че всички пътища водят към Габарево.

Истинските деца на Николай Втори са поверени на Пьотр Замятин и тъй като след победата на болшевиките в Русия става много опасно за тях, Замятин ги отвежда. Те се качват на един от последните кораби, които отплават от Одеса. Преди да потегли корабът обаче, следва стрелба, Анастасия е тежко ранена, но оцелява. По-късно през 1922 година по ирония на съдбата попадат в България, в казанлъшкото село Габарево. В същото това Габарево през лятото на същата 1922 година пристигат шестима руснаци. Сред тях са млада жена на видима възраст 20-22 години и по-млад мъж. Жената се записва под името Елеонора Албертова Крюгер, а момчето - под името Георгий Павлович Жудин. Те се установяват там, но никой от тях не споделя нищо относно рождено място, родители, братя, сестри. Георгий умира през 1930 година, а  Елеонора - през 1954 година. Всичко това обаче съм описал в първата си книга “Тайната на Николай Втори”. Новите доказателства към тази моя версия, на които се спирам в сегашното разследване, са два факта, които добавям в подкрепа на това, че Алексей и Елеонора са живели и погребани в Габарево. Първият е едно неочаквано разпознаване. В 50-те години уредничката на музей “Христо Ботев” в Калофер Величка Кертева попада на снимка на последното руско императорско семейство. В лицето на Анастасия тя веднага разпознава госпожа Елеонора Крюгер от Габарево, с която се познавали. През 1967 година пък живеещият в Чирпан Сашо Руснака споделя пред свои приятели от градчето, че очаква двама свои сънародници от доста дълго време. Те щели да посетят Габарево, защото там имало два важни за Русия гроба. Те обаче така и не дошли, довършва разказа си Благой Емануилов. Той продължава да настоява за ДНК анализ на костите на погребаните в Габарево руснаци - Еленора-Анастасия и Георгий-Алексей. Според мен точно това е ключът към истината за семейството на последния руски император.
Всъщност усилията на Благой Емануилов да установи истината за руснаците, живели и погребани в Габарево, продължават повече от 10 години. Той разпространи своите проучвания както чрез книгите си, така и в десетки интервюта в медии и писма до дипломати. Преди време той
създаде фондация на името на Анастасия и Алексей, а неотдавна издаде на руски език първата си книга “Тайната на Николай Втори”, в която за първи път се появява габаревската история. Част от тиража є бе разпространен безплатно в Русия. Въпреки усилията на Емануилов да докаже българската следа в историята на Романови обаче, официалните институции мълчат. Но със страстта и вещината на следовател Благой Емануилов продължава да чете и подрежда историческите факти в очакване на ДНК анализът да разкрие истината. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Вени

Вени

11.06.2014 | 18:46

Да приемем,че Елеонора Крюгер е княгиня Анастасия,а Жорж Жудин е Алексей.\nРазбрахме,че Николай 2 е скрил сина си,защото той е неговия единствен наследник,но не мога да разбера защо е изпратил заедно с него Анастасия?Сигурно,за да се грижи за брат си.Но все пак защо ?Николай 2 е имал още 3 дъщери-Олга,Татяна и Мария,който са по-големи от Анастасия и според мен могат да се грижат по-добре за брат си.

Отговори
0 0
Молоумните да не коментират

Молоумните да не коментират

28.02.2012 | 23:16

Аз и спеца са тъпаци

Отговори
0 0
az

az

31.03.2011 | 01:20

При роднини из цяла Европа,за които не е било проблем да помогнат,княгинята точно в Гъбарево отиде.Вече е доказано с ДНК експертизи,че оцелели от Романови няма.Убити са всички!А тази Нора от Гъбарево изобщо не прилича на Анастасия.Княгинята е била с ясно сини очи,а Нора с тъмни.Жалко,че идиотите са избили тези прекрасни деца.Поне тях да бяха пощадили..

Отговори
1 0
СПЕЦА

СПЕЦА

10.01.2011 | 20:33

ТОВАСА ГЛУПОСТИ И ШАРЛАТАНСТВО БЛАГО Е МОШЕНИК ВСИЧКО Е ДОКАЗАНО АКО СА БИЛИ ЖИВИ БЬЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА БЬДЕ НАЙ БОГАТАТА ДЬРЖАВА КОМОНИСТИТЕ СА ХИТРИ И ЖЕСТОКИ ХОРА ТЕСА СИ ЗНАЕЛИ РАБОТАТА КОЙТО Е ТРЯБВАЛО ДА БЬДЕ ОБИТ ТЕСА ГО ПРАВЕЛИ ВСИЧКИ ТРУПОВЕ СА БИЛИ ОТКРИТИ И СВЕТОВНИТЕ ДЕЕНКА РЕЗУЛТАТИ ГО ДОКАЗАХА НА БЛАГО МУСЕЕ ИСКАЛО ДАЕ ТАКА НО НЕЕ

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?