2374
Следвайте ни

Клиниката по педиатрия в УМБАЛ „Свети Георги“ благодари на дарителите си

Заради пандемията не може да се състои Балът на дарителите, затова клиничното звено прави публичен отчет на даренията

viber icon

Пандемията не попречи на хората с добри сърца да зарадват пациентите и персонала на Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“, разказа нейният началник проф. д-р Иван Иванов. Той и останалите служители в клиниката изказват своите сърдечни благодарности към всички хора, отделили време и финансови средства през годината.

„Преди пандемията от COVID-19 ежегодно през м. декември Клиниката по педиатрия организираше Бал на дарителите. В близко бъдеще отново се надяваме да възобновим традицията, но засега можем само с кратък публичен отчет да разкажем за оказаната помощ и внимание“, обясни проф. Иванов.

Децата и преподавателите от ЦДГ „Мирослава“ изненадаха малките пациенти на 1 март т.г. като им донесоха на място мартенички и подаръци. Посолството на САЩ и „Макдоналдс България“ дариха книги, играчки и материали за рисуване по повод Деня на независимостта. Институтът за здравни активности и технологии също дари книги за децата пациенти. Асоциация „Докосни дъгата“ и Лайънс клуб „Евридика“ - Пловдив дариха сензори за непрекъснато глюкозно мониториране при пациенти с диабет, като клубът осигури 20 хил. лева за научен проект, включва закупуването на тези сензори. Фирма „Osram“ дари 4 шкафчета за болнични стаи.

Семейство Анелия и Васил Маргаритови дариха 1000 лв. за куриерски услуги.  Частно училище „Класик“ дари 12 хил. лева за закупуване на лекарства. За същото предназначение дари 4 хил. лева и Илия Михайлов. Радиоводещата от „Тройка на разсъмване“ – Милена Златкова, дари 10 болнични легла с матраци, Сем. Кандиларови дариха 5 комплекта спално бельо за COVID-отделение. Антон Попов дари щори за лекарски кабинет в клиниката.

 

Учениците от СУ „Черноризец Храбър“ в Пловдив и ОУ „Св. Климент Охридски“ в Пазарджик ще събират средства от коледните си базари тази година в полза на клиниката.

 

Лични предметни дарения през годината са правени и от семействата на деца пациенти, допълни проф. Иванов.

Представители на БЧК посетиха клиниката и раздадоха подаръци на малките пациенти. Множество други дарители също осигуриха коледни подаръци за хоспитализираните деца и те бяха раздадени от Златина Стайкова и Даниела Букова, учителки от Сдружение „Образование и здраве“, което обучава децата в клиниката.

 

„На всички благодетели през 2021 г. и на всички, които през годините са ни помагали или смятат в бъдеще да го направят, искаме да кажем, че сме признателни и оценяме високо всеки доброволен жест. Благодарим Ви и Ви пожелаваме в добро здраве да посрещнете предстоящите празници“, каза проф. д-р Иван Иванов, началник на Клиниката по педиатрия в УМБАЛ „Свети Георги“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?