Следвайте ни

Mениджърът на ВК "Виктория Волей": Строежите трябва да се съгласуват с клубовете

viber icon

Пловдив се нуждае задължително от експертно управление на спортната база.

Смятам, че най-важното е да се възстанови Консултативният съвет на спортните клубове, в който трябва да се обсъждат всички инициативи, свързани със строителството на спортни бази. Иначе ще стане като сега. 

Ако питате всички спортни клубове в града, едва ли повече от два ще кажат, че най-важният приоритет в момента е строителството на плувен басейн за 12 милиона лева. Да, съоръжението е важно за спортистите и цялата плувна общност и ако в бюджета имаше 50 млн. накуп за спортни бази, всички щяхме да гласуваме с две ръце. Но едва ли той е първото и най-важно, от което градът има нужда в момента. Просто тези неща трябва да се обсъждат предварително и да се намират най-добрите решения.

За мен Пловдив трябва да изгражда инфраструктурата си в спорта по гръцкия модел в Солун. Там във всеки район има по една многофункционална зала с капацитет 1500 места. В тях се прави всичко, даже и квартални събрания. Нещо като спортната зала на ПУ, която, доколкото си спомням, струваше около 3 млн. лева или малко повече. Значи 6 такива правят около 18 млн., колкото ще похарчим сега за басейна и зала "Дунав", за която също се съмнявам, че ще е толкова функционална, колкото ни я представиха по време на първата копка. Сигурен съм, че волейбол и баскетбол там няма да се играе. 

Напоследък се говори, че ще вкараме децата в залата. При нас във волейбола е точно обратното - ние деца имаме, а нямаме зала. Пътят е такъв, да се строят точните съоръжения и да се стопанисват по предназначение.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?