Следвайте ни

Кино "Гео Милев" се възражда, вижте в какво се превръща

viber icon

Запуснатото кино „Гео Милев“ се възражда за нов живот и става културен център. Имотът, собственост на „БДЖ - Пътнически превози“  ЕООД, бе разигран на търг с тайно надаване и бе спечен от пловдивската фирма „Маскарт“ ЕООД.  Договорът е за наем с 5-годишен срок.

Емблематичната сграда ще продължи да бъде средище за култура, категорична е Анна Бояджиева от „Маскарт“. Идеята е тук да даваме поле за изява на всякакви творци и изкуства. С една дума „всички са поканени“. Дори мислим за име на културния център, което да носи такава асоциация – „Открита сцена Гео Милев“, стига да не е патентовано, допълни Бояджиева. Сега предстои сериозен ремонт на помещенията, тъй като не са използвани по предназначение дълги години. Надявам се, да успеем да посрещнем първите артисти и гости на 1 декември, плануват от фирмата-наемател.

Търгът за част от сградата на БДЖ се проведе в края на септември месец. Обявената начална цена бе малко под 5000 лева без ДДС. Под наем се отдаваха голямата зала и обслужващите помещения на първия и втория етаж, включително фоайета, кулоари, санитарни възли. Залата се състои от салон, балкон и ложи с площ 243,87 кв.м.; Сцената е с обща площ 145,75 кв.м.  Отделно има още стая за чакащи артисти и стая за сценични работници, бивш гардероб, каса и др.

Кино "Гео Милев" от години е затворено. В последно време там се помещаваше верига-магазини за дрехи втора употреба, но и те опразниха помещението на първия етаж. Горните етажи се използват за администрацията на БДЖ.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Дии

Дии

01.10.2020 | 18:56

Таман ще му направят ремонт и ще почнат да копаят отпред. И така поне 3 години кал, прахоляк и без достъп с автомобил. Да им е честито.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?