Следвайте ни

Къде е дядо Васил? Нито една камера не го е засякла

viber icon

Дядо Васил буквално е изчезнал безследно. Това разказа шефът на хосписа за възрастни хора „Хармония” д-р Николай Вършилов.

„Проверихме десетки камери по обектите разположени на Коматевско шосе. Нито една не го е уловила. Нямам никакво обяснение на това”, добави д-р Вършилов.

Той подчертава, че за да се излезе от сградата на дом „Хармония”, външната врата трябва да бъде отключена от човек от персонала.

Освен това пред вратата има двама охранители от фирмата за сигурност.

„Нито персонал, нито охранители са видяли дядо Васил да напуска сградата”, подчертава шефът на „Хармония 2016” АД.

Точно поради този затегнат пропусквателен режим, стари хора с деменция не са заключвани по стаите.

Никой не вярва старецът да е скочил от някой от прозорците на хосписа и така да се е измъкнал – на 84 години е и едвам се движи.

Д-р Вършилов смята, че е невъзможно дядо Васил да е избягал и от задната част на дома, защото там попада в загражденията на жилищен комплекс „Зорница”.

„Обиколихме всички изоставени къщи, стари ями и потенциални места по цялото продължение на Коматевско шосе – няма го! Все едно е изчезнал без следа”, недоумява д-р Вършилов.

Персоналът е направил щателна проверка на избите и таванските помещения в хосписа. Старият мъж не е и там.

84-годишният мъж бил настанен от близките си в дома от едва 4 дни. Както Марица.бг вече писа дядо Васил няма лични документи и пари. /Марица.бг

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?