Следвайте ни

КЦМ отпуска стипендия за над 20 хил. лева на шестима талантливи студенти

viber icon

Шестима студенти спечелиха стипендия от 400 лв. месечно за академичната 2019/2020 г. от КЦМ 2000 ГРУП. Така за деветте месеца от следването си всеки ще получи общо по 3600 лв. и спокойствие по време на учебната година.

„Помагат ни да си осигурим необходимата научна литература“, казва 23-годишната Полина Джамбазова. Младата надежда на България е родом от Велико Търново, но учи биология и химия в ПУ „Паисий Хилендарски“. Мечтата й е да намери своя път за кариерно развитие в завод като КЦМ. Завод, който има нужда от добри химици в лабораториите си. 

Другият стипендиант Христо Кичуков пък дори е имал възможността да се докосне до магията на цветните метали. Миналата година той е стажувал във фирмата. „Много ми хареса работната среда и отношението към служителите, така че се надявам да намеря място тук“, добави Кичуков. Младежът учи мехатроника и информационни технологии. 

На призьорите бяха връчени договори за стипендията и книга. „Добре дошли в нашия отбор. Продължавайте смело напред и за нас добра дума казвайте“, призова Румен Цонев, главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 ГРУП. 

Пет от шестимата избрани стипендианти са писали есе на тема „Моят път към успеха с КЦМ“. Най-младият призьор на КЦМ обаче е избрал интригуваща и в същото време трудна тема - „Металургията в 21. век“. „Избрах я, защото без този отрасъл ние нямаше да живеем в света, в който сме, и нямаше да се развиваме по този начин. Страната ни има почва за развитие на металургията и КЦМ е пример за компания на световно ниво“, споделя Узунов. 


И печалбите на завода доказват това - на ден продажбите му възлизат на 1 млн. долара. Нещо повече - успели са да завладеят турския пазар за продажба на цинк и олово. За постиженията на високотехнологичното предприятие допринасят 2040 души от различни специалности - инженери, икономисти, финансисти и технолози. Тайната на успеха се крие и в още нещо - синергията между опита на по-възрастното поколение и енергията на младите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?