71

Като във филм на ужасите: Питбул нахапа жестоко пловдивчанин и кучето му

Домашен питбул нападна пловдивчанин и кучето му. Случката се разиграла сутринта на 16 февруари между бул. Цар Борис III Обединител и ул. Отец Паисий, а за нея разказа приятелката на пострадалия.

"Кучето ни е с повърхностни рани по коремчето и три от лапичките, а едното му краче е навехнато. Приятелят ми има сериозно ухапване на дясната ръка. Въпреки усилията на докторите и антибиотичното лечение, инфекцията на раната не се подобри през последните дни и некротичната тъкан ще бъде отстранена оперативно.

Питбулът е бил на повод, но без намордник. В момента, в който кучето е реагирало агресивно, собственичката му го е изпуснала от повода и е гледала безучастно, докато то многократно се е опитвало да достигне до нашето куче, а мъжът ми го е отблъсквал. Той няколко пъти я е помолил да овладее кучето си, но тя не е направила такъв опит, даже не го е повикала по име. Когато кучето и в крайна сметка е успяло да ухапе мъжа ми, тя е хванала каишката и е избягала, без да се поинтересува дали той има нужда от помощ (която той е имал, защото след това трябваше да го закараме моментално в спешното!). От тогава мъжът ми не може да работи или да извършва никаква дейност с дясната си ръка. Дори не може да вземе на ръце 5-месечния ни син", разказва пловдивчанката.

По думите ѝ е подадена жалба в полицията след получаването на съдебно-медицинската експертиза. "Жената е била на видима възраст 35 г., със светло кестенява коса, слаба, висока около 180 см. Питбулът е черен на цвят и е бил с метален нашийник. Собственичката е била придружавана от друга жена, която също е водела куче едра порода", описва я приятелката на нахапания мъж.

"Този инцидент нанесе силна емоционална травма на цялото ни семейство. Медицинските и ветеринарните разходи няма дори да коментирам. За мен няма лоши кучета, има лоши стопани. Отказвам да повярвам, че думата справедливост не съществува в България и ще направим всичко по силите си тази безотговорна жена, която нарани моето семейство и предизвика толкова стрес за нас, да бъде открита и подведена под отговорност. Надяваме се никой да не трябва да премине през това, което ние преживяхме през последните дни или дори по-лошо",коментира още пловдивчанката. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
намръщенЪ

намръщенЪ

24.02.2023 | 11:53

Съд за собственика и умъртвяване на псето!!! Помиярите куче и зоозащитници да млъкнат!

Отговори
15 0
Гошо

Гошо

24.02.2023 | 11:47

Понеже в закона е написано че едрите породи трябва да са с намордник, песоглавците много обичат така да се оправдават - "ми то моето не е едро". Затова предлагам безпристрастен и обективен начин да се определи кое куче е едро - влиза ли главата на песа в з@дника на собственика, то не е едро. Не влиза ли - значи е едро и трябва да е с намордник.

Отговори
19 0
Мисля, че в ЗВМД са точно цитирани

Мисля, че в ЗВМД са точно цитирани

24.02.2023 | 12:07

килограмите на куче, което трябва да е с повод. По спомени: 35 кг!!! Демек всяко куче по-голямо от пудел, трябва да е на повод!!! А относно кои от зверовете да са с намордник, по ЗВМД умишлено размитият критерий е: агресивно куче! Нищо, че никъде никой закон не е дефинирал точно и ясно ЩО е то АГРЕСИВНО КУЧЕ! Но пък ако едно куче прояви агресия към човек или друго животно, то вече се СЧИТА за агресивно!!! Демек: първо трябва нечие куче да ухапе, разкъса или изяде някой човек или друго животно и ЕДВА тогава кучето да бъде обявено за агресивно. Както се случи пролетта на 2019 г., когато един човек човек или друго животно беше разкъсан от няколко кучета пазачи и деса атанасова се забърза да внася промени в закона, но те се оказаха ЯЛОВИ промени, защото абсолютно нищо реално НЕ промениха в правилата за отглеждане на кучета. Искам да добавя, че все пак преди хапещо купе да бъде обявено за агресивно, най-малко 1000 природозащитни НПО-та ще нададат вой, че животното не е агресивно по природа и че е било ПРОВОКИРАНО!!! Питам се ЗАЩО допускаме НПО-та да определят законите ни, живота ни, държавата ни. Че и всяка година да точат републиканския бюджет с огромни разходи за абсолютно измислени натъкмени и ненужни никому дейности!?!?!? Докога ще търпим и мълчим!?

Отговори
8 0
Батко

Батко

24.02.2023 | 11:39

Неква простакеса е разхождала кучето на някоя мутричка. За ТАКИВА КУРШУМ В ТИЛА!

Отговори
17 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?