Следвайте ни

Като в приказките: Цветна детска градина с басейн отвори врати в Пловдив СНИМКИ/ВИДЕО

viber icon

Различни цветове ще указват на децата в ремонтираната ДГ "Перуника" Пловдив коя от шестте групи посещават. Това обясни авторът на проекта по време на откриването на обновеното детско заведение, чиято реконструкция отне близо 3 години.

Всички стаи в градината са в различни нюанси  - жълто, розово, оранжево, резедаво, синьо. Освен указателна цел, цветовите комбинации ще имат и друго предназначение - да радват и детските очи. 

Забавачката официално отвори врати днес. Тя разполага с физкултурен салон и плувен басейн. През зимните месеци децата ще се отопляват с парно, а през лятото сградата ще се охлажда с чилъри. Дворът е изцяло обновен с нови съоръжения и специална ударопоглъщаща настилка. Градината ще посрещне 160 деца, които ще са настанени в шест групи.

"Аз и моят екип обещахме 12 нови детски  градини и ясли и вървим по този път, колкото и трудно да е", обясни кметът Здравко Димитров. 

Припомняме, че ремонтът започна още през 2018 г., но се забави, защото се оказа, че са нужни допълнителни разходи за плувния басейн. С решение на Общинския съвет от бюджета бяха заделени 300 000 лева и се проведе нова обществена поръчка.

Реконструкцията е направена по проекта на арх. Радка Стефанова с безвъзмездната помощ по ОП "Региони в растеж" и струва 2 926 409, 78 лв.

Още две забавачки ще бъдат завършени тази година. Това са детската градина на бул. "Александър Стамболийски" в "Южен" и на ул. "Богомил".

Снимки Наташа Манева

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Дана

Дана

13.09.2021 | 19:03

3 милиона излиза нова детска градина, колко откраднахте тук за ремонта на стара сграда??? Айде вън на следващите избори….

Отговори
1 0
Мимето

Мимето

13.09.2021 | 12:37

Вместо президиума да бяхте направили поне ЕДНА лятна пръскачка за децата,

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?