Следвайте ни

КАТ на лов за нарушители в Пловдивско

viber icon

Поредна спецакция по безопасност на движението в малките населени места е проведена от екипи на пловдивския сектор Специализирани полицейски сили в неделя. Акцентът отново е поставен върху поведението на водачите и изрядността на управляваните от тях мпс. Операцията е осъществена за времето от 8.00 ч. до 20.00 ч. на територията на РУ-Раковски.  

Проверени са 101 лица и 85 МПС. Констатирани са 65 нарушения на ЗДвП, за които са съставени 38 акта и 11 глоби с фиш. 4 водачи са били неправоспособни. 8 не са ползвали обезопасителни колани, а 5 мотористи са били без каски. 8 са били технически неизправните автомобили.

Същия брой са били и мотоциклетите, а други 8 са засечени без регистрация. В 7 от случаите мпс са били спрени от движение, а в 2 - с изменена конструкция. 4 водачи са били неправоспособни, 2 - с алкохол до 1,2 промила, 15 - с нередовни пътни документи. С отнети СУМПС заради неплатени глоби - 4, а един и ползвал мобилен телефон по време на движение, без неабходимото устройство.

Допълнително служителите са констатирали и нередности по Закона за българските документи, за които са съставени 9 ауан. В РУ Раковси са образувани  8 предварителни проверки по отношение на нерегистрираните мпс.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?