Следвайте ни

Къщата с медальона няма да се продава

viber icon

С 32 гласа „за“ Общинският съвет прие Годишната програма  на Община Пловдив за управление и разпореждане с имоти-общинска собственост за 2021г.,  от която се чакат близо 10 млн. лв. приходи. Още преди гласуването й стана ясно, че местната администрация е извадила от нея красивата къща с медальона на бул. Шести септември до Съдебната палата. Това означава, че общината няма да продава своя дял. 

Не беше прието предложението на Йордан Иванов да отпадне концесията на цялата  ул. "Младежка". Същата съдба последва и предложението на Веселина Александрова  от програмата да бъдат премахнати паметниците на културата на ул. "Бетовен", "Руски", "Железарска", "Опълченска" и "Антим Първи". По думите й общината е рекордьор по предвидени паметници на културата за продажба. Арх. Балчева уточни, че само част от улица "Младежка" до обръщалото е предвидена за отдаване на концесия, ако има инвеститор. Тя добави още, че на "Младежка" според проекта, изготвен в район „Централен“, са предвидени сериозни строителни дейности и са проведени сериозни дебати преди да се вземе решението за програмата. 

 
 
 
 
 
 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Концесия

Концесия

03.03.2021 | 12:54

А попитаха ли живущите на Младежка искат ли концесия? Не вярвам да искат платени паркоместа. Първо да проверят НА КОГО Е КЕМПЕРА В ПАРКИНГА НА ОБЛАСТНАТА УПРАВА? Кой чиновник идва всеки ден на работа с кемпер? Колко гниещи коли има на ул. Младежка и около нея? Да дойдат да разровят и останалите пътечки археолозите от паркове и градини, не да седят на пейките в парка всеки ден.

Отговори
0 0
Срам

Срам

02.03.2021 | 14:45

Защо за да я направи развалина....кой я харесна признайте???? Попиляхя я от безстопанство... Има там собственичка флопа....ни се води ни се кара.....иска имот ама друг да й го стопанисва... предците й се обръщат в гроба....

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?