Следвайте ни

"Къщата на ужасите" усмърдя в жегите два блока ВИДЕО

viber icon

Не можем да си отворим прозорците в най-голямата жега заради вонята, която се носи от „Къщата на ужасите”!

Това са оплакванията на живеещите в два красиви стари блока на бул. „България”, между които стърчи изоставена от години общинска къща, която е населена със самонастанили се роми.

Българите чакат вече няколко месеца общината да изпълни обещанието си и да бутне къщата клоака.

Кметът на „Северен” Стоян Алексиев е подал всички документи за бутането на имота в Голяма община.

„Каквото е трябвало, съм предал на г-н Величко Родопски – оттам ще чакаме финансиране за бутане, защото кметството няма пари в бюджета за това”, каза г-н Алексиев.

Две ромски фамилии са превърнали имота в склад за боклуци. В дните с високи температури в градинката между двата блока се стеле тежката миризма на открит канал и гниеща храна.

„Добре че през деня ги няма, та само тогава пускаме децата да играят навън. Иначе не смеем – те викат, пускат силна музика, напиват се и ругаят децата ни”, обясни Таня Георгиева.

През деня ромите обикалят да ровят в кофите за смет. В двора на старата къща остава да лежи на един диван българинът Илия Босев. Той пази съкровищата на ромските фамилии. 

Техни главатари са Пламен и Минчо – с такива имена се представят на българите.

„Казват се Орхан и Али. Алито е женен и жена му има апартамент в „Тракия”. Живее там, но идва тук през 2-3 дена. Все едно е на ваканция”, обясни Илия Босев.

„Като дойдоха тук преди години и рекоха – къщата е наша! Един път направиха пожар, после втори път. В горещината не смеем прозорците да си отворим”, оплаква се Нина Найденова.

Жената живее тук от десетилетия, и не помни такъв цирк като този. 

В задния двор на проблемната къща има и класически нужник с дупка в земята. Миризмите от него в големите горещини са изключително неприятни. 

Пазачът на ромските богатства Илия Босев спи до средата на следобеда на диван в двора на къщата. Той е на 45 години от село Радилово. Преди три месеца докато просил пред близката църква, заспал и през крака му минал джип. 

Стопанинът на колата му дал 300 лева. Таня Георгиева обаче твърди, че Илия е взел 1200 лева и сега гюрултиите вечерно време ще продължат до по-късно. „300 лева само взех и сега се движа в инвалидна количка”, подчертава Илия. 

Според кадастър къщата е общинска частна и има площ 235 кв. м. Кметът на „Северен” Стоян Алексиев каза, че все още няма никакви планове за какво ще бъде използван празния терен след бутането на къщата.

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?