71

Къща на Баба Яга в къмпинг насред Пловдив

Уникални атракции радват феновете на къмпингуването в Пловдив. Те могат да наемат нощувка в къщата на Баба Яга, Землянката на хобитите или вагона на Ориент експрес "Royal Suite", които собствениците на комплекса създадоха в покрайнините на града. Това е първият по рода си модерен градски къмпинг в България, който работи. В него има три части: къмпинг зона с места за кемпери, каравани и палатки, глемпинг къщички с река-басейн и плаж и мотел със СПА център.

Комплексът е разположен на място с гледка към Родопите и е  на броени минути с транспорт от центъра на Пловдив.

Вагонът от Ориент експрес е обзаведен в стил Луи XIV. В него с гласов контрол може да „повикате“ леглото си, да пуснете, намалите и загасите осветлението, телевизора, щорите, вратата. 

Къщата на баба Яга, която се издига на кокоши крак над басейна под формата на речен вир. До нея се стига по въжен мост, а с рум сървиз закуската може да пристигне по фуникулярна въжена линия.

Друго интересно нещо е, че къмпингът работи без рецепция и достъпът до всички платени зони е с QR код. Целта е туристът да плаща само това, което ще ползва, а не фиксирана цена за дадена услуга. 
 
Снимки: Camping.bg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?