Къса памет

Какво трябва да направи един богат и достоен мъж за града си, за да бъде запомнен? Да подари на Пловдив най-модерната болница на Балканите с 34 милиона лева лични средства и като бонус да осигури издръжката <210> за вечни времена? Да даде на общината безвъзмездно имоти за 26 милиона? Да даде рамо на бедни, болни и нещастни?

Наистина ли мислите, че това е достатъчно? Димитър Кудоглу е направил това и още три пъти по толкова за Пловдив. Ако и вие не знаете кой е той, може би ще ви успокои мисълта, че не сте единствени - вижте отговорите на анкетата вдясно. Скромният му паметник в градската градина е унищожен през 1944 г., а после възстановен и пратен в двора на белодробна. Идеята за паметник на най-големия дарител на Пловдив е повече от похвална. Може би след ситуирането му до пощата повече хора ще се замислят върху мисълта на Кудоглу: Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи за добри дела!  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
или

или

20.10.2009 | 14:20

ти си голям мръсник и противен драскач.Безкрайно негативен,арогантен и много нещастен злобар.Всички се надяваме на по-добър живот и ще го постигнев с помощта на кабинета на Бойко,а ти ще си изгризеш ноктите от злоба.

Отговори
0 0
Мишо

Мишо

19.10.2009 | 17:42

Като гласувахте за селянина от Банкя , това , което ви се случва , това ви се полага , глупаци такива !!! Сами си го натресохте , че и на нас ни го забихте ... Затова нека ви цитирам отново едно мнение, което много харесвам : " ... На мутрата -пожарникар Бойко Борисов , на малоумния комплексар с „ меки китки „ ДЯНКОВ и на топсерсема Цветанов им е по-дебела главата , по - празно пространството между ушите и по-високо самочувствието, отколкото е здравословно !... Само кретенизмът и цинизмът им са на ниво !! http://www.tundzha.info/public/65-comment-tundzha-info/2045-da-ne-govoryat-i-da-ne-me-draznyat-tezi-dumi-zvuchat-strashno Единствено дебил не може да отчете, че през всички 20 години на прехода не сме имали по-неудачно,по-неориентирано и по-некадърно правителство от настоящето ,!Вероятно има още някои, които смятат , че сегашното управление не е тотално сбъркано , но това се дължи единствено на увреденият им генетичен код ... „Благодарим „ безкрайно на „ бащицата „ Бойко Борисов за „гениите „ , които ни натресе в управлението . Тези , които създават , най-меко казано , ужасната действителност на дезорганизация, безотговорност и неприветлива среда … Затова и БЪЛГАРИЯ ЩЕ СИ ОСТАНЕ КЕНЕФ (тоалетна) , така както много сполучливо и точно я изобрази чешкият художник Давид Черни ! … КЕНЕФ , в края на двора- с една дупка в следата, типично по български ,типично по селски… Нека им напомня, че " благодарение " на подобна политика на геноцид спрямо народа ни , се случиха януарските събития през 1997 година. АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ им ПОЖЕЛАВАМ много скоро , защото иначе ще разплачат ТОТАЛНО майката българска ... А и все повече от тези, които гласуваха за ГЕРБ вече гледат ето така http://www.freakycreek.com/gallery2/v/Funny+Advertisements/gerber-hot-sauce.jpg.html..." Хайде да ви видя сега КАК ЩЕ СЕ ОТЪРВЕТЕ от малоумния кабинет, който ни натресохте ? По време на криза ХОРАТА намаляват данъци, намаляват акцизи, свиват " перата " , подяждани от чиновници , за да може " да диша " бизнесът, да дишат хората , а тези кретени ... абе ДА СА ВИ ЧЕСТИТИ малоумниците ! Аз скоро ще се омитам от тази територия на кретенизма ...Защото тук НЯМА живот, а и след 100 години няма да има !

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?