46
Следвайте ни

Кърпят дупки в шестте района на Пловдив за 900 000 лева

viber icon

Шестимата районни кметове получават допълнително от бюджета на Пловдив 900 000 лева за поддръжка на улиците в кварталите.

Изменението на бюджета беше внесено на сесията на Общинския съвет от кмета Здравко Димитров.

Още над 135 000 лева отиват за два автомобила на “Чистота" за зимното поддържане.

Бюджетната корекция беше гласувана от 43-ма съветници. Останалите 6-ма от "Демократична България", Слави Георгиев, независим, и Румяна Толова от "Кауза Пловдив", не я подкрепиха.

В залата имаше питане защо изменението на бюджета става за сметка на парите, предвидени в бюджета за  строеж на спортна зала на ЕГ “Иван Вазов” и орязани.

Зам.- кметът Георги Титюков обясни, че договорът с избраната фирма е прекратен и ще се обявява нова обществена поръчка . Над 1000 ученици продължават да чакат спортна зала, тренирайки в тесен физкултурен салон и в двора на гимназията.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Нещо като НИЩО

Нещо като НИЩО

23.11.2021 | 11:19

Живея в район Южен. Няма улица, която да не плаче за ремонт. Сякаш по-важно е да се осигури подхода към хотела на потенциалния затворник - Маминия, отколкото да се РЕМОНТИРАТ /а не само УЖ/ няколко улици. Това е прах в очите. Няма ли мислещи хора в общината? Затова страната ни обезлюдява, затова градът става все по-мръсен и неугледен. Учещите в чужбина наши деца, идвайки си през ваканцията през лятото не издържат и си тръгват набързо. Просто кварталите са си останали във вида от преди 10 години и картинката става все по-неугледна - кал и мръсотия тотална.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?