Следвайте ни

Кърлежи и бълхи полазиха града

viber icon

Оплаквания за кърлежи и бълхи постъпват непрекъснато от всички райони в общинската дирекция “Екология”. Екипи на “Дезинфекционна станция” се отзовават на всички жалби, увери експертът от дирекцията Йорданка Даскалова. Дератизация против кърлежи на над 2700 декара тревни площи е започнала още в края на април, но кръвосмучещите продължават да се въдят. Явно времето е благоприятно, затова тази година се очаква по-голяма популация на кърлежи, коментира Даскалова.
Бригадите на “Градини и паркове” вече няколко пъти окосяват общинските терени. Частните са задължение на собствениците, те трябва да се грижат за имотите, но доста от поляните са буренясали. Гражданите да избягват неподдържаните места, посъветва еколожката. Другата напаст, за която се оплакват пловдивчани, са бълхите. Обикновено те се пренасят от плъхове и бездомни котки, които обикалят около жилищните блокове. В Пловдив вече са регистрирани над 70 доброволци, които ловят уличните писани и ги носят за  кастрация и обезпаразитяване.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ех

Ех

24.06.2013 | 11:26

Ако имаше и някой, който да ни оттърве от тези, които смучат парите на пловдивчани с много големи данъци, такси и глоби?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?