Следвайте ни

Капана пълен - деца ловят балони на Джумаята СНИМКИ

viber icon

Хиляди бяха на Главната и в Капана в празничния ден. Което донякъде обясни липсата им по пазарите на града. В артквартала на всяка крачка се чуваше чужда реч. Групи от млади чужденци се движеха в колони по двама и търсеха точно определени заведения.

По-заинтересованите от историята и културата на града бяха наели екскурзоводи, като неизменната спирка на всички бе макетът на Римския стадион на площад "Райко Даскалов". Голям интерес предизвика и изложбата от бетонни пана от разрушената Берлинска стена.

Пловдивчани се разхождаха в Капана с детски колички и с децата си. В заведенията и особено на маситие на открито почти нямаше свободни места. От различни посоки се носеше ароматът на различни топли напитки, както и на запалени пури.

Пред инфоцентъра на Джумаята малките гледаха как уличен артист прави големи сапунени балони. Радостта на децата бе съвсем искрена и те се задържаха дълго точно на това място. /Марица.бг

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?