Следвайте ни

"Капачки за бъдеще" с акция за първата неонатологична линейка в Пловдив

viber icon

„Капачки за бъдеще“ подновяват кампанията си с нова благородна цел – осигуряването на детска неонатологична линейка за град Пловдив. Такава до сега няма в областта, което поставя в опасност много преждевременно родени дечица при необходимост от транспортиране.

В България до сега има само две специално оборудвани за подобни случаи линейки. И двете са предназначени за област София. Поради тази причина „Капачки за бъдеще“ стартира нова акция, която да събере необходимите средства за предоставянето на неонатологична линейка и в Пловдив, чиято цена възлиза на 160 хиляди лева. Кампанията е планирана за 22 май, като капачки ще се събират на паркинга на магазин „Метро“ между 9 и 14 часа.

Каузата е наистина много необходима, тъй като в момента специализиран детски транспорт не съществува за страната. Това потвърди и Владимир Стефанов, организатор на кампанията „Капачки за бъдеще“ в Пловдив, който гостува в ефира на КАТРА ФМ. Самият той сподели, че се е сблъскал с проблема челно, когато преди четири години се е наложило да транспортира сина си от София с обикновена линейка.

В каузата се включва и пловдивското радио със събитието си „Вълшебно лято“, което ще се проведе на центъра на 1-ви юни по повод деня на детето. Така всеки би могъл да дари директно средства в определената за целта кутия. Владимир Стефанов напомни, че желаещите да помогнат могат да го направят и чрез дарителската сметка на кампанията, която е публикувана във фейсбук страницата на „Капачки за бъдеще“.

автор: Живка Гецова

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Еко

Еко

17.05.2021 | 11:36

А какво стана с намерението освен капачки да се събират и бутилки?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?