Следвайте ни

Каназирева пита защо не се поддържа паркът до хотел "Санкт Петербург"

viber icon

Областният управител Дани Каназирева изиска да бъде извършена проверка от РИОСВ и Община Пловдив по сигнал на граждани за административно бездействие на компетентните институции относно поддържане чистотата на зелената  площ зад хотел „Санкт Петербург“.

Както вече писахме, гражданите от квартала около ул. "Сава Муткуров" месеци наред настояват бурените да бъдат окосени, а отпадъците - изчистени. Едва онзи ден на място беше изпратена бригада, която изнесе боклука.

Каназирева се позовава на сигнала на защитниците на парка, в който се твърди, че  “унищоженаната  тревна  площ , която е част от парка, се използва като склад за строителни материали , депо за инертни материали и паркинг за тежкотоварна техника“. Сигналът и искането за проверка е препратено и до кмета Здравко Димитров и районния кмет  Стоян Алексиев, а даденият срок за  писмено становище е 7-дневен.

„При този недостиг на зелени площи в Пловдив малкото останали следва да се поддържат и пазят във вид достъпен за гражданите, независимо чия собственост са те. Затова при всеки един сигнал сезирам съответните институции и считам, че трябва да се предприемат незабавни действия.“

Гражданите пишат още, че са сигнализирали отдел екология в район "Северен", Общински инспекторат и Община Пловдив , но до момента няма действия или отговор от тяхна страна.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Само  този  парк

Само този парк

17.09.2020 | 13:24

Ли не се подържа?Става ясно че по другите паркове служебни лица не ходят.Въобще в Пловдив парковете и междублоковите пространства се подържат избирателно.Не се окопават, не се засаждат цветя, храсти и нови дървета.Примери могат да се дадат много.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?