Следвайте ни

Областният управител и КАТ спираха шофьорите на пътя

Областният управител Дани Каназирева, представители на Областната администрация и служители на КАТ спираха шофьорите на пътя, които се движеха по бул. „Шести септември“. Те раздаваха на участниците в движението листовки, свързани с пътната безопасност. Брошурите съдържаха важни съвети към водачите като избягване на тютюнопушенето при шофиране, почистване на фаровете и проверяване на чистачките преди потегляне.

Акцията е част от националната кампания за отбелязване на Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. 

От началото на годината до момента са възникнали 738 инцидента, в следствие на които 52 души са загубили живота си. Ранените пък са били над 900 души, сочат данните към средата на ноември. „Сравнението със същия период на 2018г. показва намаление на територията на Пловдивска област. Инцидентите най-често са концентрирани около пешеходните пътеки. Само обединени заедно можем да променим тази статистика. Нека да не забравяме, че на пътя са нашите деца и роднини“, коментира инспектор Ботьо Гиргинов от КАТ „Пътна полиция“ – Пловдив.

Снимки: Атанас Кънев

Яница Марова

Редактор

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?