Следвайте ни

Каназирева: Новите сондажни кладенци на Брестовица са готови, поехме ангажимент и го изпълнихме

viber icon

Новите дублиращи сондажни кладенци на Брестовица са готови. Те са изградени от водното дружество в максимално кратък срок. Това съобщи водачът на листата на ГЕРБ-СДС от гражданската квота за 17 МИР Дани Каназирева, която заедно с главния инженер на ВиК Антон Гълъбов и кмета на селото Любен Радев посетиха санитарно-охранителна зона, където са изградените съоръжения.

 „Точно преди месец поехме ангажимент в определена последователност да решим с взаимни усилия проблема на населението в Брестовица. Днес трите дублиращи сондажни кладенци са в работен режим. Тампонирани са старите. Водовземането се осъществява от втория защитен подземен слой като в момента в режим са 2 от сондажните кладенци, тъй като осигуряват достатъчно дебит за населеното място, а именно 13 л/сек. в секунда“, обясни Каназирева.

Тя допълни, че през сухите летни месеци реално може да се пусне в работен режим и третият сондажен кладенец и по този начин да се достигне и до 21 л/ сек.

По думите на главния инженер на ВиК Антон Гълъбов това ще гарантира, че и през лятото ще има достатъчно вода за населението. Той благодари за съдействието на Дани Каназирева, която като областен управител се ангажира с проблема и помогна за неговото решаване.

Според Каназирева изграждането на новите кладенци са много важен етап, за да започне и следващия, а именно подмяната на довеждащия водопровод и вътрешната водопроводна мрежа, водоемите и пречиствателната станция. Тя съобщи, че вече има подписан договор, избран е изпълнител и от 5-и април започва строителство – като се започне от един от кварталите на Брестовица, постепенно се одобряват проектите и се издава строително разрешение и за останалата част от населеното място.

 „Нашият ангажимент беше изпълнен. От държавата са осигурени финансови средства. Оттук-нататък ВиК са на ход да следят за качественото и добро изпълнение на целия строителен процес“, допълни Каназирева.

Тя поясни, че ще настоява пред дружеството да бъде проучен изцяло нов водовземен участък, дори и извън територията на община Родопи.

Инж. Гълъбов добави, че в момента пробите на водата от трите сондажни кладенци са в норма, като от водното дружество ще продължат с изпълнението и на следващите етапи, така че ангажиментът към Брестовица ще бъде изпълнен. Срокът за изпълнение е 24 месеца, като изпълнителят е поел ангажимент да го завърши предсрочно.

От своя страна кметът на селото Любен Радев също изказа благодарност към Каназирева и ВиК, защото се вижда подкрепата на държавата и желание да реши се проблема до край.

 „Жителите на Брестовица могат да разчитат на мен и занапред. Обещах, че ще направя всичко възможно да се реши сериозния проблем с качеството на питейната вода, което пряко засяга здравето и условията на живот на хората и ще продължа да работя изцяло да бъде решен проблема, заключи Каназирева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Задължително с преференция

Задължително с преференция

11.06.2021 | 10:30

Всяка бюлетина номер 28, но с преференция различен от Здравка. Така тя отпада. Няма да я има

Отговори
1 0
Калояново

Калояново

30.03.2021 | 19:52

Лошото е че предателката не отпада.така е направен закона.Затова на изборите ,няма да гласувам за герб.Ще си почистя двора.

Отговори
4 1
28 и преференция. Вярно е здравка отпада

28 и преференция. Вярно е здравка отпада

31.03.2021 | 22:29

Не е вярно, ако всяка бюлетина е с преференция Здравка отпада. Всеки може да прочете - Водач на предизборна листа значение. Всички листи с номер 28 и с преференция.

Отговори
2 0
С преференция здравка отпада

С преференция здравка отпада

30.03.2021 | 16:49

Бюлетина 28 задължително с преференция различна от на водача на листата Така здравка няма да влезе

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?