965

Каназирева: Кръстовище на две нива до Водната палата и трета лента на моста

Пробивът до Водната палата да бъде преустановен за 45 дни и през това време обществеността да може да се запознае с проекта, строителната документация и съгласуванията с РИОСВ и Басейнова дирекция. Това ще предложи на извънредната сесия на Общинския съвет в Пловдив утре групата на „Съюз за Пловдив”.

Това обявиха Дани Каназирева и председателят на партията Евелин Парасков. Целта е проектът да се промени така, че Пловдив да се сдобие с първото си кръстовище на две нива.

„Безспорно има напрежения около този проект,  обществото трябва да знае всичко за него, както и да се вземе най-доброто решение за реализацията му. Ние ще настояваме проектантите да дадат предложение и варианти за реализацията на проекта. Ние смятаме, че трябва да има възможност за запазване на левия завой, тъй като без него този проект няма да реши проблемите в зоната и ще утежни движението към Чифте баня и съседните кръстовища”, заяви Каназирева.

От „Съюз за Пловдив” смятат, че сегашният вариант на практика създава една скоростна отсечка в центъра на града без да решава проблема с натоварването на кръстовището пред „Чифте баня”. Трябва да се види и дали ще се запази съществуващата велоалея.

Другата цел на прегледа на документацията е да се види дали може да се запазят максимална част от дърветата до пробива. Трета точка от предложението на "Съюз за Пловдив"  ще е разширяване на моста на панаира. 

Според Каназирева още като областен управител е говорила с експерти, които са изразили мнение, че на моста може да се обособи трета лента в западното платно за сметка на тротоара и така да се отпуши движението в зоната.

Хората на Каназирева са представили предложението си на другите групи в Общинския съвет. „Ще видим утре дали ще получим подкрепа за него. Трябва да се прецени и при спирането на строителните работи какви неустойки трябва да се платят на изпълнителите”, каза Евелин Парасков.

Ако проектът бъде спрян за 45 дни и се реши да се преработва от подлез в кръстовище на две нива, ще минат месеци, пресмятат от „Съюз за Пловдив”. Досега експертите са отхвърляли възможността да се осъществи такова съоръжение до Водната палата.

„Съюз за Пловдив” смятат, че трафикът е един от основните проблеми на Пловдив и затова трябва да се определят все повече пешеходни зони, но в случая трябва да се вземе най-доброто решение за града.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
18 коментара
адвокат

адвокат

25.10.2022 | 22:22

След издаването на строителното разрешение на изпълнителя от възложителя процедурата може да бъде спряна единствено чрез ДНСК или съда. Справка: сагата “Златен век“ - София. Изпълнителят ще е в право да търси обезщетение за причинени вреди. Всичко друго ще е взаимна далавера за оскъпяване на проекта. Юристката Каназирева е напълно наясно с материята!

Отговори
3 1
адвокат

адвокат

25.10.2022 | 22:19

След издадено строителното разрешение на изпълнителя от възложителя процедурата може да бъде спряна единствено чрез ДНСК или съда. Справка: сагата “Златен век“ - София. Изпълнителят ще е в право да търси обезщетение за причинени вреди от забавянето. Всичко друго ще е взаимна далавера за оскъпяване на проекта. Юристката Каназирева е напълно наясно с материята!

Отговори
1 0
ОБЯВА:

ОБЯВА:

25.10.2022 | 21:17

"Мъж със шише ракия, търси жена шафрантия"

Отговори
5 0
davidof

davidof

25.10.2022 | 20:45

бърза и надеждна оферта за заем без разходи Аз съм частен кредитор, който предлага много изгодни и лесно достъпни кредитни услуги. Предлагам заеми при лихвен процент от 2,5% годишно от 10 000 евро до 800 000 евро с изплащане от 1 година до 25 години. Свържете се с нас за повече информация. Имейл: [email protected]

Отговори
0 2
УМЕН

УМЕН

25.10.2022 | 19:41

Преди моста и след него пътя е широк и моста трябва да разширите не стройте на парче това е признак на задръствания в бъдеще .....

Отговори
4 1
Дий!

Дий!

25.10.2022 | 19:39

Сетила се баба Мара да се побара! Ти сега ли разбра за това, че този пробив няма документи? Или и този път те прескочиха с парите и изпълзя от хралупата! Ти сама го каза "Не пипайте мафията" пък сега ревеш, като брактисала магарица!

Отговори
12 2
Българан

Българан

25.10.2022 | 18:56

Не съм фен на Здравчето, но има логика в думите и....

Отговори
3 8
колега

колега

25.10.2022 | 17:46

Този сега от името на кой говори?От името на ГЕРБ ли или от Съюз за Пловдив?

Отговори
16 2
Арх.

Арх.

25.10.2022 | 17:45

Въпросът е ...защо сега Каназирева? Защо мълча и чака да започнат? За да може да се плюе нали?

Отговори
19 2
Разумно предложение

Разумно предложение

25.10.2022 | 17:27

Евелине, вземете го приемете това чудо в партията , че се оказа , че не е била член на Съюз за Пловдив?!

Отговори
14 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?