Следвайте ни

Каназирева иска среща с НКЖИ за Бетонния мост

Среща с ръководството на НКЖИ за бъдещето на Бетонния мост е една от първите задачи, с които възнамерява да се захване новият областен управител Дани Каназирева. „Тази пътна връзка е изключително важна за трафика в Пловдив и трябва да се търси начин да бъде запазена”, каза Каназирева, след като встъпи вчера в  длъжност. Желанието е да се запознае с проекта за изграждането на пробива под Централна гара, който ще се реализира от държавната компания. 

През следващата седмица 

Каназирева ще покани в Областната управа кметовете на всички общини,

за да чуе как върви подготовката за зимата и какви проблеми ги тревожат. ”Очаква ни много работа не само по оперативните въпроси, но и по големите проекти - разширението на Околовръстното шосе и водоснабдяването от „Въча”. 

Няма да разделям кметовете и съветниците по партиен признак, защото всички ние сме длъжни да работим за Пловдив и областта”, обясни на пресконференция Каназирева. И допълни, че се надява заедно с нейния екип да бъдат коректив на общинските съвети за спазването на законността. На първата <210> пресконференция присъстваха заместниците Евелина Апостолова, Петър Петров, Димитър Керин и главният секретар Борислав Димов.

Запитана дали ще препоръча на общините да вдигат местните данъци, както оповести финансовият министър Владислав  Горанов, Дани Каназирева отговори, че тепърва ще се запознае с финансовото състояние на общините.  За Пловдив обаче каза, че данък МПС следва да се намали до софийските нива, и напомни, че това е намерението и на кмета Здравко Димитров.

„Несъбраните вземания в Община Пловдив са близо 17 млн. лева,

част от собствениците на превозни средства ги регистрират извън Пловдив и намаляването на данък МПС до приемливи размери ще позволи на администрацията да повиши събираемостта в общинския бюджет”, коментира областният управител.

Дани Каназирева  встъпи в длъжност с официална церемония, на която дойдоха  бившият губернатор и вече кмет на Пловдив Здравко Димитров,  кметовете  на общини от Пловдивска област, съветници и  активисти на „Съюз за Пловдив”, приготвили  пищни букети.  Директорът на РИОСВ доц. Стефан Шилев и шефът на Областното пътно управление Пламен Райчев поздравиха Каназирева с назначението, а директорът на ВиК ЕООД  Спартак Николов пристигна с цветя, за да ги поднесе на бившата си колежка в Общинския съвет.

Знеполският епископ Арсений пожела на новия губернатор на добър час и <210> подари

икона на Света Богородица.

Печат и ключ от областта връчи на новата си шефка нейната заместничка от ГЕРБ  Евелина Апостолова. „Радвам се, че начело на Пловдивска област застава дама с чар, обаяние и харизма”, каза тя и от вълнение нарече бившия си началник Здравко Димитров областен управител.  

„Спокоен съм, че оставям областта в сигурни ръце. Дани Каназирева идва в подредена къща. Поработихме  здраво, има подготвени проекти и ще ги доведем докрай.”  След това се обърна към Каназирева с думите: „Дани, имаш моята подкрепа. Това е важно за Пловдив, областта и за всички нас”. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?