Следвайте ни

Каназирева иска от общината пари за Рогошко шосе

viber icon

Областният управител Дани Каназирева в писмо до кмета на Пловдив Здравко Димитров апелира в бюджета за тази година да бъдат заделени средства за ремонт на Рогошко шосе, поради изключително лошото му състояние и множеството сигнали получени в Областна администрация.

В жалбите си за плачевното състояние на този пътен участък, хората го наричат „отсечка-убиец“. Посочва се, включително със снимков материал, че състоянието е критично, с големи ями, неравности по пътната настилка, нарушени банкети, липса на маркировка, които са предпоставка за пътно-транспортни произшествия.

„Проведохме разговор с кмета Димитров и приветствам бързата реакция на общинската администрация и това, че в момента вече се запълват дупките, но Рогошко шосе е важна входно-изходна пътна артерия за града и се нуждае от цялостен ремонт. Видно е, че самата основа на пътя е деформирана и нестабилна, обясни Каназирева.

Според областния управител пътят е общинска собственост и е нужно да се осигурят средства в бюджета за тази година, за да бъде спешно ремонтиран.

„Пътят осъществява връзка с обходния път, АМ „Тракия“ и населените места на изток от Пловдив. В прилежащите територии съществуват много индустриални предприятия и обекти за услуги, които ежедневно използват този общински път, по които преминават и автобуси от областната транспортна схема. По тези причини е необходимо да се извърши ремонт на пътя, да се подобри технико-експлоатационното състояние и да се осигури безопасно пътуване.“, пише в предложението си до кмета на Пловдив Каназирева.

Същото предложение ще бъде отправено и към кмета на община Марица за тяхната част от пътя.

По думите й през последната година в Областна администрация най-много сигнали са постъпили именно за Рогошко шосе и за Околовръстното, чийто ремонт след разговори с премиера Борисов и зам.-министър Нанков вече стартира.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Хаджи Енчо

Хаджи Енчо

08.02.2021 | 15:57

Помните ли, че преди няколко години на завоя при паркинга на ПИМК загинаха една майка шофьорка и шестгодишното и дете. Не се чуха подробности, защото не бяха изгодни за властта. Най-вероятно се е опитала да избегне дупка и се беше натресла на един камион. Грях да им е на душата да държат един път в таково състояние с десетилетия.

Отговори
2 0
Тая па

Тая па

08.02.2021 | 14:31

Здравке, ти досега къде беше ма? Стана скандал, медии,телевизии,видя се какво плачевно състояние е това шосе-и хоп-Здравка наперила пиците и тръгнала да иска, акъл да ръси ,мнение да изказва! Мисля,че Здравка даже не знае на кой край на Пловдив се намира това шосе!

Отговори
5 2
Здравка

Здравка

08.02.2021 | 13:34

Ми как да иска от държавата,като ще и сритат з.адника. Пълна н.екадърница! Данче, обещала си пари пътя Ситово,Лилково. Будалите ти повярваха,ама така и ще останат с пръст в уста.Или може би ти ще ги дадеш от собствения си джоб?

Отговори
6 2
Зико да не й дава

Зико да не й дава

08.02.2021 | 12:36

Да си иска от държавата.

Отговори
7 2
Хи хИ

Хи хИ

08.02.2021 | 12:23

Здравка що не иска пари от държавата, ами от общината Тя нали е областен управител.

Отговори
11 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?