Следвайте ни

Махат новите бариери в Капана и до РТЦ-то СНИМКИ

viber icon

Трите бариери предвидени за Центъра на града са незаконосъобразни и трябва да бъдат премахнати в едномесечен срок. Това е становището на областният управител Дани Каназирева.

Едната бариера бе на ул. „Железарска” в Капана и тя все още не е поставена. Направена е само караулката й. 

Другите две са в района на Радиотелевизионния център.

.„Кабинката на ул. „Железарска” и непостроената още бариера, попадат в квартал Капана, който е групова недвижима ценност. Всички сгради в него са със статут на защитени територии, каза Каназирева. 

Подходът за регулиране достъпа на МПС, както в квартал Капана, така и до РТЦ нарушавал режима за управление на публично общинска собственост и не намирал основание в закона. 

Експертите на Областната управа  стигнали до извода, че е нарушена и наредбата за спиране и престой на МПС. Пътищата трябвало да са отворени и да се ползват от всички при равен режим. 

Мотивът да бъде обявено решението за бариерите за незаконосъобразно е, че липсва взето решение на Общински съвет за тях.

Каназирева сподели, че е провела разговори с кмета Здравко Димитров. Той е изразил съгласие бариерата да бъде премахната, а монтажът на тази до радиото и телевизията да бъде преустановен, ако решението за поставянето им не е в съотвествие със закона. 

Преди седмица граждани живеещи в Капана се оплакаха, че поставена по този начин бариерата ще задръсти северната му част - там където живеят хората от Стъпаловидния блок и където има най-много офиси.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

РТЦ "радио-телевизионен център" НЕ Е ПОТРЕБЕН в 2020

РТЦ "радио-телевизионен център" НЕ Е ПОТРЕБЕН в 2020

07.07.2020 | 18:06

Да се възстанови училище Кирил Нектариев със салон и жилище за Байчото; да се възвърне на Града Гражданския Културен Клуб; и най-вече да се махнат АНТЕНИТЕ "закрепостени" върху Сахат Тепе, ама начисто, до скалата. Кой телевизор лови "сигнал" с АНТЕНА в 2020? Не сме им длъжни да минаваме на пръсти по другия тротоар, да не ги събудим. Това е градски център, не им е спалнята! Нямаме ли ЧОВЕШКИ ПРАВА? И на Радецки до Вазов има ТВ студио, и там ли …бариери, пазванти на заплата, глоби, такси?

Отговори
1 0
Хаха

Хаха

07.07.2020 | 16:00

Да махнат Каназирева, за по-лесно.

Отговори
1 2
ВъзТЪПичък си, ХаХа

ВъзТЪПичък си, ХаХа

07.07.2020 | 18:08

Все едно, че каза нЯщо, тъпчо!

Отговори
2 0
Пенчев

Пенчев

07.07.2020 | 15:56

Тежка некомпетентност управлява Пловдив. А иначе областната ще й викаме вече Данка Бариерата. То е почти като Данка Пилона, само че е хоризонтално!

Отговори
1 1
ВъзТЪПичък си, пенчо!

ВъзТЪПичък си, пенчо!

07.07.2020 | 18:11

Все едно, че каза нЯщо, пенчо! Оти се мО'риш, какиното, 'Оди дрО'би зеле!

Отговори
1 0
dii

dii

07.07.2020 | 14:28

Махат, слагат, махат.... и кой плаща сметката ? Айде моля, тоя път този, който е наредил поставянето, да плати масрафа. Аман от общинари самодейци - дайте да направим. Да блесне с яловата си идея. Нека сега плати, пък следващия път явно и ще мисли

Отговори
8 0
dii

dii

07.07.2020 | 14:29

А пък ако е колективен орган, още по-добре, да си делят разходите. По-евтино ще им легне на калпак.

Отговори
3 0
Хихи

Хихи

07.07.2020 | 15:03

Как кой? Решението е взето когато кмет беше Тотю! А сега да видим кой ще плаща?

Отговори
3 0
Батко

Батко

07.07.2020 | 14:25

Ама нали имаше терористи, бре! Къде са терористите? Измамени сме, няма никакви терористи! Съсипаха я тая държава, даже терористи няма :(

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?