Следвайте ни

Младежи раздадоха хранителни продукти на още 40 семейства

viber icon

Пакети с продукти от първа необходимост дариха на близо 40 семейства от пловдивска област младежите от Интеракт и Ротаракт клубовете в Пловдив, Инър Уийл клуб Пловдив и Доброволно формирование Пловдив 112.

Даренията са част от кампанията „Купи и дари“, която се провежда от месец. 

Инициативата се е превърнала в традиция през последните години и цели да помага на социално слаби семейства, като се закупуват трайни хранителни продукти и им се даряват безвъзмездно. Тази година, заради пандемията от коронавируса, кампанията приема по-различен вид. Преименува се на „Купи и дари в условия на пандемия“, а под полезрението ѝ попадат семейства, изгубили доходите си заради кризата с COVID-19.

Всички действия на организаторите са съобразени както с извънредното положение, така и с наложените мерки за ограничаване на болестта.

В основите на ротарианството и интеракторството стои именно идеята за подкрепа на общността. Изборът на всеки млад човек да участва в нашия клуб, означава, че той е съпричастен с тези принципи и е готов да отдава времето си за такива каузи. Дарителите са близо 15, а семействата, на които помагаме, са 36. Продуктите са пакетирани храни с дълготраен срок на годност, млечни продукти, памперси за деца и животоспасяващи лекарства за възрастни.“, споделя Ивана Воденичарова – президент на Интеракт клуб Пловдив – Филипопол. 

Последното раздаване на продукти ще се състои в сряда, отбелязвайки края на извънредното положение. След този проект, клубът ще продължи да насочва ресурсите си за други хуманитарни дейности.

Ако хората си помагаме взаимно, кризата ще отмине по-леко. Но, за да се случи това, обществото трябва да е единно. Надяваме се, че доброто е заразно!“, казват още младите организатори на кампанията. 

 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?