Следвайте ни

Калпави строители наводниха Капана

Огромна ВиК авария нанесе щети за десетки хиляди левове на магазини и заведения

viber icon

Строители причиниха истинско наводнение в Капана. Работещите на мястото на една от падналите постройки, близо до сцената "Ядрото", причиниха огромна ВиК авария. Тя наводни част от търговските обекти в съседство. С последиците от наводнението собственици и наематели в артистичния квартал се бореха и вчера, видя репортер на "Марица".  

 До аварията се стигнало, след като бригадите, работещи на улица „Загреб” 1, се опитвали да свържат строежа към обратната вода в градската канализация. Правели го без надзор и присъствие на служител от водоснабдителното дружество.

Липсата на експертиза или нехайство от страна на работниците са довели до масивен теч oще късния следобед в сряда, който е наводнил приземните помещения на магазин​и и ресторанти в съседство.  Освен това голяма част от "Капана" останала и без вода почти през целия ден в четвъртък. Наложило се спешно екипи на ВиК да започнат дейности по отстраняването на повредата, нанесена от нескопосания опит за включване в централната канализация. Собствениците на магазини и заведения обаче останали сами да се оправят с отводняването на мазетата си.

Най-сериозни са щетите в магазина за дрехи "What a monster", който е отворен буквално преди дни след основен ремонт. Там практически е наводнено цялото подземно помещение, което е било ползвано за склад. 

Впоследствие се оказало, че обектът с аварията няма и задължителния строителен надзор, който да гарантира безпроблемната работа и сигурност на строежа. Тепърва ще бъдат установявани конкретните причини за аварията, като все още няма яснота и кой ще покрие загубите на пострадалите търговски обекти. 

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?