Калпави строители мотаят кооператори

От недобросъвестни строители се жалват собствениците на жилища в кооперация на ул. „Ангел Кънчев" 3 в Пазарджик. Сградата им трябвало да бъде готова още през пролетта, но до ден днешен бъдещите й обитатели чакат да я приключат. Според писмото им, пратено до редакцията ни, издигането на блока е било поверено на предприемачите Пингов и Тодоров, а те наели роми без никакъв стаж в областта на строителството.

„Сградата ни може да е чудесен пример как не трябва да се строи. Малко късно, но каним съгражданите ни, желаещи да закупят ново строителство, да посетят жилищната ни кооперация и нагледно да се убедят в това, което напоследък се пише и говори по медиите относно качеството на новото строителство. Срокът за издаване на обекта - февруари 2009 г., отдавна мина, но това не тревожи господата. А как и да искаме да се спази, като методите на работа са от средата на миналия век - железни кофи с въжета вместо кран или хаспел, братя роми, учещи се на занаят. Обърнахме се преди шест месеца към надзорната фирма на обекта, а именно ИНТЕРКОНСУЛТ ЕООД, за спешна намеса и проверка. Безрезултатно. Не е ли крайно време да се даде урок на „практикуващите" строителна дейност. За какво са ежегодните промени в Закона за устройство на територията и правилника за прилагането му, когато не се спазват? И винаги ли трябва да опираме до съдебните органи?" - жалват се в писмото си потърпевшите.

Нищо подобно няма, заяви в разговор с нас Тодор Тодоров, представител на строителната фирма. В договорите на тези хора пише, че срокът за построяването на техните жилища е 24 месеца. Строежът започна през май на 2008 г., срокът още не е изтекъл. Направили сме им компромиси и в цената на апартаментите, особено на собствениците на терена. Част от тях забавиха много дълго вноските си, това пък забави нас. Няма начин да строиш, ако не получаваш свежи средства. Още повече с настъпването на кризата. Да не говорим, че има и едно семейство, което пуснахме да се настани в сградата, защото бяха под наем. Сега искат да им асфалтираме двора, непрекъснато имат претенции, а не виждат собствените си грешки, каза още Тодор Тодоров. По отношение на строителната бригада той заяви, че в нея е имало само двама роми, които са били общи работници.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?