Следвайте ни

Кална помия потече от чешмите в Пловдив ВИДЕО

viber icon

Кална вода потече от чешмите на ул. „Михалаки Георгиев“ в район „Южен“ на Пловдив. Преди час хората от квартала усетили, че налягането пада.

По високите етажи водата даже съвсем спряла. „Позвънихме на ВиК и се свързахме с автоматичен оператор. Изрежда местата с аварии в града, но нашата улица я нямаше в списъка с авариите“, коментира Иван Димитров, който живее в квартала.

Човекът настоял и се свързал с оператор, който му обяснил, че няма данни за проблем. Мъжът пуснал отново чешмата и тя наистина проработила.

Но вместо вода потекла кална помия. „Имам заведение. С водата от чешмата захранвам и машината за кафе. Имам и филтър, но явно замърсяването е голямо. Спирам работа, защото не знам какво има в тази вода. Ще изтровим хората“,  ядосва се Димитров.

Преди време в интервю за „Марица“ топ експерт обясни, че качеството на водата във водосбора на река Марица, от която черпи ВиК-Пловдив, е много добро, но проблемът за крайните потребители идва от старите тръби и непрекъснатите аварии.

Шефът на ВиК-Пловдив Спартак Николов също настоя, че водата от тръбите е хубава и самият той пие от нея. В тази връзка хората от ул. „Михалаки Георгиев“ го поканиха на гости, за да изпият заедно по една чаша от калната помия, която са  налели  от чешмата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?