Следвайте ни

Кал и локви на 10 улици в зоната, ремонтирана с европари

viber icon

Проектът за довършването на повече от 10 малки улици, които останаха да тънат в кал между бул. „Княгиня Мария Луиза” и „Шести септември”, ще бъде внесен за одобрение в ОП „Региони в растеж” на 20 декември.

Преди 2 години започна реконструкцията на вътрешните улици между „Марица Юг” и „Княгиня Мария Луиза” по същата оперативна програма. За ремонти в зоната бяха похарчени 20 милиона лева.

Парите обаче не стигнаха за улиците „Неофит Бозвели”, „Страхил”, "Драгия Божинов”, „Плиска”, „Мадара”, „Райно Попович” и други, на които имаше неуредена регулация. „Неофит Бозвели” дори си остана със 150-годишния турски калдъръм.

При всеки дъжд уличките потъват в кал и локви. Първият вариант за довършването им бе да се искат пари от общинския бюджет. Такива обаче няма. 

„На „Райно Попович” и „Балкан” ще се възстановяват и спортни и детски площадки, както и джобове за коли”, каза кметът на „Централен” Георги Стаменов. Към „пакета за довършване” ще бъде включен и „Д-р Силимински”.

Там трябва да се оправя тротоарната настилка. В ход е и бутането на пет грозни съборетини на „Жилфонд” между ул. „Марагидик” и „Княз Черказки”. На тяхно място ще има малък парк с площ от няколко декара.

Ако проектът бъде одобрен от управляващия орган на ОП „Региони в растеж”, следващата година ще започнат процедурите по избор на изпълнител.

През втората половина на 2020 г. ще може да започне самото строителство.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?