Следвайте ни

Какво решиха социалните за ТЕЛК-овата фамилия на Тинка

viber icon

След проверка от дирекция „Социално подпомагане“ семейството на Тинка Трендафилова, което живее със сина си, сестра си и майка си с доходи от една пенсия и ТЕЛК-ови решения ще получи еднократна помощ. 

Жената се оплака, че четиримата са на път да останат без дом. Те живеят на приземен етаж в кооперация от милостта на възрастен човек, който не им е взимал наем досега, но това било на път да се промени. 

Помощта е в размер от 370 лева. Семейството от 4 души живее с общ доход 760 лева. 

„Доходите им наистина са ниски, но и всичко, което имат като право на помощ - включително и тази за отопление – те го получават“, подчерта шефът на дирекцията д-р Надя Танева. 

Проверката на социалните работници е показала, че 80-годишният хазяин, който ги е приютил безкористно, е имал конфликт със семейството заради събирането на боклуци в двора. 

„Не ги е гонил. Казал е, че ако продължават така – ще ги изгони. Сега са се разбрали. Бяхме готови и с варианта настаняване в приют или в жилището за семейства на ул. „Мортагон“, обясни д-р Танева. 

Социалните работници днес са установили, че семейството живее в една по-голяма и една малка стая. С тях са и кучетата на стопанина. 

„В никакъв случай условията не са добри за толкова хора! Те обаче искат да се преместят в общинско жилище, а в същото време не са пуснали молба за такова“, разказа за друг парадокс д-р Танева.

Тинка, сестра й Галя и синът Божидар имат ТЕЛК за психически заболявания.

Проверката на социалните е показала, че към настоящия момент, семейството няма пуснато заявление за общинско жилище. 

Те обаче са живели в такова в ЖК „Тракия“ от 1981 до 2001 – точно 20 години. Не са си плащали битовите сметки и затова са били принудени да го напуснат.

И четиримата не са регистрирани на този адрес, макар да са на него от 4 години там. Регистрирани са на адреси в обсега на различни кметства. 

„Направихме справка за всеки един поотделно. Никъде няма подадено заявление за жилище от „Жилфонд“ от някой от тяхно име“, категорична е д-р Надя Танева. 

 

 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?