49

Какви ще са обходните маршрути заради пробива под гарата, питат от БСП на сесията

Общинските съветници засипаха с въпроси градската управа на сесията днес, след като заседанието започна с 15 минути закъснение заради проверката на зелените сертификати и тестването на служителите.

Общинският съветник от БСП Йордан Василев засегна темата за липсващата пътна маркировка и организацията на движението в града при ремонтите на важни градски артерии. Освен това той настоя да получи график за затваряне на улиците и обходните маршрути по проекта за пробива под Централна жп гара. 

"В приемната ми за граждани получавам непрекъснато сигнали за липсващи или унищожени знаци, особено на по-малките улици, включващи се към път с предимство. Лично за мен най-същественият елемент, който влияе не само на пътната безопасност, а и въобще на цялостната градска среда, е организацията на движението. В последните месеци, след стартирането на редица ремонти, засягащи основни пътни артерии, задръстванията по пловдивските улици станаха ежедневие“, коментира Йордан Василев и добави, че умните светофари не осигуряват зелена вълна.

По думите му все по-осезаем става проблемът със спрелите на забранени места автомобили с включени аварийни светлини и липсата на контрол и санкции. Той даде пример, че много такива коли има по  бул. "Васил Априлов“ от колелото на Централна гара до кръстовището с бул. "Пещерско шосе“, по протежение на бул. "Руски“, по бул. "Цар Борис III Обединител“, бул. "Македония“. 

От „Демократична България“ пък поискаха да получат отговор по две теми. Едната е колко дървета са премахнати за една година и какво се е случило с тях, както и колко са засадени на тяхно място и в кои райони. Другото им питане беше за стадион „Векта“ в район „Южен“. Те настояха да получат отговор приключили ли са всички съдебни спорове, с какъв резултат, а ако не са приключили, какви висящи дела са на дневен ред.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Арх

Арх

09.11.2021 | 10:23

Светофарите пък не може да са по-умни от създателите си, така че и тук няма какво да очакваме. Както и ремонтът на една улица да продължи по-малко от две години. Традиция установена от кмета Тотев.

Отговори
2 2
Арх

Арх

09.11.2021 | 10:19

Спрелите автомобили с включени аварийни светлини, по правило пред заложните къщи, са заради антипаркинг колчетата. Човек иска да си спре джипа, а не може да го качи на тротоара.

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?