Какви са сънищата на един кандидат-кмет

Мечти, сънища, направо поезия. Извод на един жител на "Столипиново" за кандидатите, явяващи се на изборите за кмет на "Източен". Дали този човек е гласувал? Дали е сред онези едва 9825, отишли до урните? Дали вярва на обещанията на претендентите да управляват трудния район. Не знам. Затова ще опиша какво видях в съботния ден.

"Изгрев" изглежда сравнително добре. На "централното" площадче в "Столипиново"  -  каруци, поне 7-8, с роми, чакащи някой да ги наеме. Димилник от кюфтета и кебапчета. Прахове за пране, веро и сапуни, тупнати направо на земята. Пазар със стоки ментета. Шляпащи в мръсотията на улиците хлапета, бебета с голи дупета. Мазета, пълни с фекалии заради резнати канализации. Счупени врати и прозорци на блоковете. Торбички с боклук до контейнерите, умрели кучета и мухи. Смрад. Около училище "Пенчо Славейков" малко по-чисто. Около "Соколите"  -  камари от гниещи отпадъци.

Нищо ново не видях. Преди 2 години беше същото. Преди 4 пак. Питам се: какво ли "Столипиново" сънуват кандидатите за кмет на "Източен". За какъв район мечтаят.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Вила

Вила

26.10.2009 | 20:56

Нищо не сънува, Мария. Нищо. Или пък ядене и пиене.Пак ще си е същото.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?